Столична влада поскаржилась на збитковість “Київводоканалу”

Столична влада поскаржилась на збитковість “Київводоканалу”

Влада міста Києва закликає Кабінет Міністрів України (Кабмін) розробити механізм компенсації збитків від діяльності ПрАТ “АК “Київводоканал” в умовах економічно необґрунтованих тарифів. 

Про це KВ дізналася із повідомлення пресслужби Київської міської державної адміністрації (КМДА).

Підписуйтесь на “КиївВладу”
 

“Столична влада закликає Уряд України невідкладно вжити заходів, що дадуть змогу врегулювати кризові питання, пов’язані з водопостачанням та водовідведенням. Звернення щодо необхідності відповідних змін до законодавчих і підзаконних актів України Київрада направила до Кабінету Міністрів України ще минулого тижня”, – йдеться у повідомленні КМДА.

У пресслужбі наголосили, що єдиним джерелом коштів для підприємств є кошти з надання послуг централізованого водопостачання та водовідведення. 

“Наприклад, ПрАТ “АК “Київводоканал” працює в умовах економічно необґрунтованих тарифів понад три роки. При цьому протягом 2022-2023 років суттєво зросла вартість палива та електроенергії, а також зменшився обсяг споживання послуг. Однак необхідність виконання додаткових протиаварійних заходів і відновлювальних робіт у період воєнного стану значно зросли. Як наслідок – підприємство працює в умовах гострого дефіциту коштів і збитків, сума яких лише зростає”, – заявили у КМДА.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

У пресслужбі також підкреслили, що необхідно передбачити джерела відшкодування в державному бюджеті України з передачею відповідних трансферів на місцеві рівні. 

“Йдеться не лише про Київ, оскільки подібна проблема для всіх підприємств, що забезпечують діяльність централізованих систем водопостачання та водовідведення”, – зазначили у КМДА.

У відомстві додали, що протягом дії воєнного стану в Україні та шести місяців після його скасування чи припинення “в Україні встановлено мораторій на підвищення тарифів на теплопостачання. Однак, враховуючи підвищення цін на енергоносії, зокрема природний газ, для підприємств теплопостачання, на відміну від водоканалів, державою визначаються певні фінансові гарантії — компенсація їм заборгованості з різниці в тарифах”.

Читайте: Держпродспоживслужба після скарг з Дарниці перевірить, чому в будинках на Ревуцького з кранів потекла коричнева вода

Фото: з відкритих джерел 

КиївВлада

Автор:
Владислава Олійник
Поділитися
Поділитися
Поділитися
Рекомендуємо до перегляду
Продана обороноздатність: Дмитра Ісаєнка можуть позбавити можливості будуватися на території заводу “Радар”
Продана обороноздатність: Дмитра Ісаєнка можуть позбавити можливості будуватися на території заводу “Радар”
09:00 У столичному господарському суді наразі вирішується доля ЖК “Stanford” на вул. Предславинській, 35. Ще у березні 2024-го Департамент земельних ресурсів КМДА подав позов…
“Бюджетні розпили” у “Київводфонді”: правоохоронці вручили вже п'ять підозр
“Бюджетні розпили” у “Київводфонді”: правоохоронці вручили вже п’ять підозр
09:00 Столичні правоохоронці продовжують слідство за фактом ймовірних розтрати і привласнення бюджетних коштів при будівництві двох артезіанських свердловин та бюветного комплексу в Оболонському та…
Нацполіція розслідує розкрадання бюджетних коштів при ремонтах “Київміськсвітлом” мереж зовнішнього освітлення
Нацполіція розслідує розкрадання бюджетних коштів при ремонтах “Київміськсвітлом” мереж зовнішнього освітлення
09:00 Головне управління Нацполіції Києва розслідує факти можливих розтрати і привласнення бюджетних коштів при проведенні капітальних ремонтів мереж вуличного освітлення на 13 вулицях в…
Banner
QlU7mDx4