Столична влада вирішила 8 квітня завершити опалювальний сезон

Столична влада вирішила 8 квітня завершити опалювальний сезон

Влада Києва прийняла рішення про завершення опалювального сезону. З оглядом на очікуване стабільне суттєве потепління, опалювальний сезон вирішили завершити вже 8 квітня. 

Про це KВ дізналась з повідомлення Київського міського голови Віталія Кличко.

Підписуйтесь на “КиївВладу”
 

Як повідомив мер столиці, відповідне рішення міська влада ухвалила, враховуючи погодні умови: очікується стабільне суттєве потепління. 

“Щороку рішення про початок чи завершення опалювального сезону ми приймаємо, орієнтуючись на погодні умови, комфорт людей та раціональне використання енергоресурсів.

Цього року теж не чекаємо 15 квітня, а припиняємо постачання тепла в будівлі раніше”, – розповів Віталій Кличко. 

Він також зазначив, що для переходу на літній режим роботи системи фахівцям необхідно кілька днів, адже централізована система теплопостачання столиці – одна з найбільших у Європі. Вона налічує понад 2,7 тис км теплових мереж, три потужних ТЕЦ, майже дві сотні станцій теплопостачання та котелень.

Раніше мер Києва вже повідомляв, що опалювальний сезон можуть завершити раніше 15 квітня.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Нагадаємо, опалювальний сезон розпочався у Києві 20 жовтня минулого року. Впродовж всього осінньо-зимового періоду рашисти продовжували завдавати по критичній інфраструктурі столиці ракетні удари та застосовували масові обстріли дронами-камікадзе.

У грудні 2022 року у зв’язку зі значними пошкодженнями енергетичної інфраструктури без стабільного електропостачання залишились 10 котелень столиці, внаслідок чого в десятках житлових будинків міста виникли перебої з теплопостачанням.

Читайте: Перебої з теплопостачанням через обмеження живлення можуть виникнути у 144 житлових будинках міста, – Кличко


У ніч на 9 березня 2023 року російські загарбники завдали масований ракетний удар по території України. У Києві після ракетної атаки 40% мешканців залишились без опалення.

Читайте: Внаслідок масованої ракетної атаки рашистів у Києві 40% мешканців залишається без опалення

Вже на ранок 12 березня у столиці ліквідували наслідки ракетного удару, нанесеного ракетою “Кинджал” 9 березня. Подачу електро- та водопостачання було відновлено у всі райони, інфраструктура міста запрацювала в штатному режимі.

Читайте: У Києві ліквідували наслідки ворожого ракетного удару, – КМВА

Фото: www.poglyad.info

КиївВлада

Автор:
Бровко Ігор
Поділитися
Поділитися
Поділитися
Рекомендуємо до перегляду
Підозра іноземцю: на капремонті гуртожитка “Київпастрансу” могли вкрасти 1,8 млн гривень
Підозра іноземцю: на капремонті гуртожитка “Київпастрансу” могли вкрасти 1,8 млн гривень
09:00 Нацполіція розслідує справу щодо розкрадання 1,8 млн гривень столичного бюджету при здійсненні капремонту одного з гуртожитків КП “Київпастранс” на вул. Мрії (раніше мала…
Finita la Вирлиця: суд поставив крапку у справі щодо повернення столичній громаді берегів озера
Finita la Вирлиця: суд поставив крапку у справі щодо повернення столичній громаді берегів озера
09:00 Столична прокуратура спільно з активістами добилися повернення до комунальної власності ділянки площею 19,72 га в Дарницькому районі біля озера Вирлиця (фактично, водно-болотні угіддя).…
Справи насущні: скільки та на що у серпні 2024-го витрачала Згурівка
Справи насущні: скільки та на що у серпні 2024-го витрачала Згурівка
09:00 У серпні в Згурівці через Prozorro було зроблено замовлень на понад 11 млн гривень. Цей місяць відзначився укладенням двох “довгограючих” угод – на…
Banner
QlU7mDx4