Столична адвокатка намагалась виманити гроші за закриття вже закритого провадження

Столична адвокатка намагалась виманити гроші за закриття вже закритого провадження

Поліцейські Києва затримали адвокатку, яка підбурювала свого клієнта надати 30 тисяч доларів слідчому в обмін на зняття чоловіка з розшуку. Киянин раніше був фігурантом кримінального провадження за фактом шахрайських дій. Чоловік звернувся до жінки за юридичною допомогою й остання, достовірно знаючи, що кримінальне провадження наразі закрите, спонукала клієнта надати неправомірну вигоду працівнику поліції. За вчинене зловмисниці загрожує до восьми років позбавлення волі. 

Про це КВ дізналася з повідомлення поліції Києва.

“В ході досудового розслідування поліцейські встановили, що за послугами з надання правової допомоги до 50-річної адвокатеси звернувся киянин, який раніше перебував у розшуку за вчинення кримінального правопорушення на території Одеської області. Жінка, достовірно знаючи, що кримінальне провадження відносно останнього закрите, запевнила клієнта у тому, що єдиний вихід вирішення «проблеми» – надати через неї неправомірну вигоду у розмірі 30 000 доларів США слідчому поліції”, – сказано в релізі поліцейських.

Вони затримали адвокатку у порядку ст. 208 КПК України під час отримання від «клієнта» першого траншу – 12 тисяч доларів. В неї вилучили гроші та іномарку, в якій відбувалася так звана «угода».

Правоохоронці оголосили затриманій про підозру за ч. 5 ст. 27 ч. 3 ст. 369 Кримінального кодексу України – підбурення до надання службовій особі, яка займає відповідальне становище, неправомірної вигоди за вчинення в інтересах того, хто надає таку вигоду, дій з використанням наданого службового становища. Санкція цієї статті передбачає позбавлення волі на строк до восьми років з конфіскацією майна.

Наразі суд обрав підозрюваний запобіжний захід у вигляді тримання під вартою із правом внесення застави в розмірі 1 млн 202 тис. 116 гривень.

Читайте: Нацполіція затримала мафіозі, які ошукали на “крипті” українців та іноземців

Фото: Поліція Києва

КиївВлада

Поділитися
Поділитися
Поділитися
Рекомендуємо до перегляду
БЕБ заблокувало розчистку озера Синє в Києві
БЕБ заблокувало розчистку озера Синє в Києві
16:45 Не встиг БЕБ скасувати тендер, як "Плесо" знову оголошує процедуру пошуку підрядника по розчистці озера Синє.
Справи насущні: скільки та на що у травні 2024-го витрачали Чабани
Справи насущні: скільки та на що у травні 2024-го витрачали Чабани
09:00 Протягом травня селищною владою Чабанів Фастівського району через Prozorro було зроблено замовлень рівно на 3 млн гривень. Одну третину цієї суми спрямували на…
Дрони для фронту: як, за скільки і які громади Київщини озброюють ЗСУ
Дрони для фронту: як, за скільки і які громади Київщини озброюють ЗСУ
09:00 З початку 2024 року громади Київщини активно закуповують безпілотні літальні апарати, дрони та квадрокоптери для потреб ЗСУ. Майже за пів року 24 громади…
Banner
QlU7mDx4