Столична влада наполягає на неупередженому розслідуванні причин руйнування тунелю між станціями метро, – Кличко

Столична влада наполягає на неупередженому розслідуванні причин руйнування тунелю між станціями метро, - Кличко

Столична влада заявила, що прокуратура маніпулює в заявах щодо причин руйнування тунелю  між станціями «Деміївська» та «Либідська» та вимагає неупередженого розслідування.

Про це, як стало відомо КВ, повідомив мер Києва Віталій Кличко.

“Прокуратура маніпулює в заявах щодо причин руйнування тунелю  між станціями «Деміївська» та «Либідська»”, – йдеться у заяві Кличко.

Кличко зазначив, що на етапі проектування конструкції тунелю між цими станціями  були допущені помилки та грубі порушення під час будівництва цієї ділянки – це підтверджують результати експертизи, які ми отримали.

“Від правоохоронців відсутня будь-яка інформація про проведення таких лабораторних досліджень ґрунтів. Науковці підтверджують, що саме проектна документація містить неякісні проектні рішення. А під час будівництва неякісно спорудили конструкцію тунелю цієї ділянки”, – повідомив Кличко.

Водночас експерти підтверджують, що всі необхідні регламентні роботи з утримання та експлуатації перегінного тунелю виконувалась у повному обсязі. 

За словами Кличка, таке положення справ – очевидний політичний тиск і міська влада наполягає на неупередженому розслідуванні. І з усіма отриманими  експертними висновками звертатиметься до суду.

Читайте: КМДА заявила, що експертиза остаточно встановила неякісні проєктні рішення та неякісне будівництво тунелю метро

Раніше КВ повідомила, що у столичній прокуратурі заявили, що в рамках розслідування причин підтоплення тунелів синьої гілки метро між станціями “Деміївська” – “Либідська” було проведено низку експертиз. За висновками експертів, технічною причиною руйнування тунелю метро стала його неналежна експлуатація.  На думку прокурорів, дані цих перевірок спростовують заяви КП “Київський метрополітен” про неякісне будівництво тунелів між затопленими станціями.

Читайте: Підтоплення столичного метро: провина Януковича чи безконтрольна забудова від Кличко

Фото: КМДА

КиївВлада

Оксана Олійникова

Поділитися
Поділитися
Поділитися
Рекомендуємо до перегляду
Справи насущні: скільки та на що у серпні 2024-го витрачав Іванків
Справи насущні: скільки та на що у серпні 2024-го витрачав Іванків
09:00 У серпні поточного року бюджетні замовники селища Іванків Вишгородського району зробили замовлень майже на 2,7 млн гривень. Майже чверть цих грошей “пішла” на…
Гроші в нікуди та сумнівні демонтажі: аудитори перевірили, як в КМДА контролюють благоустрій
Гроші в нікуди та сумнівні демонтажі: аудитори перевірили, як в КМДА контролюють благоустрій
09:00 Аудитори Київської міськдержадміністрації (КМДА) нещодавно завершили перевірку діяльності Департаменту територіального контролю КМДА (раніше – Департамент міського благоустрою) і КП “Київблагоустрій за період 2021-2023…
Київщина придбала майже дві сотні шкільних автобусів, але чому потреба в них постійно зберігається
Київщина придбала майже дві сотні шкільних автобусів, але чому потреба в них постійно зберігається
09:00 В рамках підготовки до нового навчального року освітній департамент Київської області придбав 41 шкільний автобус за понад 141 млн гривень. Ці кошти зібрали…
Banner
QlU7mDx4