Сторожук: Передати владу райрадам без визначених повноважень – небезпечно для країни

Сторожук: Передати владу райрадам без визначених повноважень - небезпечно для країни

Заступник голови фракції “Європейська солідарність” у Київраді Вадим Сторожук (на фото) вважає, що передача влади в районні ради без чіткого визначення їх повноважень наражає країну на небезпеку. Хоча в цілому він підтримує створення у столиці районних рад.

Про це в коментарі KV повідомив Вадим Сторожук.

Подписывайтесь на новости “КиевVласть”
 

“Моя позиція є стабільною – я підтримую створення районних рад… Але потрібно створити їх так, щоб вони працювали не на користь окремих осіб, а на користь киян. Маємо достатньо негативний досвід минулих років, через це зазначене питання і було знято з порядку денного Київради. В даному випадку ми маємо наповнити ці проекти рішень змістом, а саме – визначити, хто має там працювати. Адже ці люди мають бути гарантовано убезпечені від спокус, щоб не поводилися як князьки у своїх окремих районах. Зі свого боку ми як структурована партія зі своєю ідеологією і програмою гарантуємо своє представництво. Ми надамо представників у відкритий спосіб”, – зазначив Вадим Сторожук.

При цьому він наголосив, що передати владу райрадам без визначення їх повноважень – небезпечно для країни.

Подписывайтесь на новости “КиевVласть” в Телеграм

“Ми наражаємо країну на небезпеку, якщо в обставинах зовнішньої агресії та незадовільного економічного стану віддати управління в райони без відповідних функціоналів і повноважень. Потрібні фундаментальні напрацювання. Ми маємо їх і готові долучити до спільної справи – рішення колегіального органу”, – зазначив Вадим Сторожук.

Він наголосив, що фракція “Європейська солідарність” виступає за те, щоб рішення про створення райрад і департаментів окремих районів у структурі Київської міськдержадміністрації (КМДА) пройшли широку дискусію у сесійній залі.

Нагадаємо, міський голова Києва Віталій Кличко задумав ліквідувати у столиці РДА, терміново відтворити 10 районних рад та провести у них вибори 30 жовтня 2022 року. Крім того, він пропонує Київраді створити у КМДА 10 “районних департаментів”, які вважатимуться виконкомами столичних райрад (чисельність працівників КМДА при цьому має збільшитися з 2650 до 6601 особи). Відповідні проекти рішень Кличко наприкінці минулого тижня подав на розгляд Київради.

Читайте: Кличко решил по-своему реформировать местное самоуправление в столице

Фото: KV

КиевVласть

Автор:
Інна Арас
Поділитися
Поділитися
Поділитися
Рекомендуємо до перегляду
Київ виділив 10 млн гривень громадам області (на що пішли гроші)
Київ виділив 10 млн гривень громадам області (на що пішли гроші)
16:00 Цьогоріч дві громади Київщини – Козинська селищна та Феодосіївська сільська – вчергове отримали зі столичного бюджету по 5 млн гривень в якості компенсації…
Справи насущні: скільки та на що у червні 2024-го витрачало Рокитне
Справи насущні: скільки та на що у червні 2024-го витрачало Рокитне
09:00 Протягом червня 2024 року Рокитне Білоцерківського району Київщини здійснило публічних закупівель на 2,33 млн гривень. Найбільшою покупкою селища став модульний будинок, де цілодобово…
Нацполіція хоче припинити “бездозвільну” житлову забудову “КСМ-Груп” на столичному Академмістечку
Нацполіція хоче припинити “бездозвільну” житлову забудову “КСМ-Груп” на столичному Академмістечку
09:00 Правоохоронці розслідують факти порушень законодавства при будівництві житлових будинків на більш ніж 6,9 га землі столичного Академмістечка. Мова йде про забудову на земельних…
Banner
QlU7mDx4