Суд арештував підозрюваних у розстрілі поліцейських на Вінничині

За клопотанням прокурорів обидвом підозрюваним у розстрілі поліцейських на Вінничині суд обрав безальтернативний запобіжний захід у виді тримання під вартою.

Про це КВ дізналася з повідомлень Офіса Генерального прокурора.

Один підозрюваний – військовослужбовець, 1972 р.н. Йому інкриміновано вбивство і замах на життя поліцейських, незаконне поводження зі зброєю та дезертирство. Другий підозрюваний – 26-річний військовослужбовець. Йому інкриміновано те саме.

За даними слідства, 20 квітня вночі підозрювані під час перевірки автомобіля вбили одного поліцейського, поранили іншого та втекли з місця події.

Правоохоронці розшукали їх та затримали в порядку ст. 208 КПК України у селі Липецьке Подільського району Одеської області.

Раніше на території Вінницької області виявлено транспортний засіб, на якому переміщувалися розшукувані особи, та боєприпаси.

Також в ході слідчих дій було знайдено зброю – ймовірно знаряддя вбивства.

“Суспільне” повідомляє з зали суду, що 52-рчіний підозрюваний Валерій Василаке заявив, що у поліцейського стріляв його 26-річний син Віталій: “Вистрілив син. Він подумав, що поліцейський мене застрелив”. За його словами, зброю, яка була в автомобілі, вкрав син, але продавати її не планували, збираючись залишити територію України та виїхати до Молдови.

Telegram-канал “Оперативний ЗСУ” опублікував відео із зали суду, а також подав дані, що в іншому судовому засіданні Віталій Василаке підтвердив покази свого батька.

Санкція статей передбачає позбавлення волі на строк від 9 до 15 років або довічне ув’язнення.

Читайте: Служба безпеки затримала росіянина-агента гру, якого «розконсервували» для полювання на українську ППО

Фото: Офіс Генерельного прокурора

КиївВлада

Олексій Ігнатьєв

QlU7mDx4

Рекомендуємо до перегляду

Сміттєві війни: суд зобов’язав ТОВ “Утілсервіс” відшкодувати Бородянці понад 1,2 млн гривень
09:56 Обласна прокуратура у Господарському суді Київської області домоглася від місцевого підприємства відшкодування понад 1,2 млн гривень на користь  Бородянської громади. Причиною стало самовільне…
Втрати на понад 433 млн гривень: правоохоронці розслідують махінації в сфері паркування Києва
09:00 Столичні правоохоронці продовжують фіксувати численні порушення в діяльності КП “Київтранспарксервіс”. Наразі в рамках двох кримінальних проваджень слідчі вивчають факти втрати цим підприємством і,…
Справи насущні: скільки та на що у квітні 2024-го витрачав Київ
09:00 У квітні поточного року загальна вартість публічних замовлень столиці сягла 3,3 млрд гривень, що на 650 млн гривень більше, ніж місяцем раніше. Найбільшу…
QlU7mDx4