Суд повернув столичній громаді земельну ділянку в Солом’янському районі вартістю понад 6,2 млн гривень

Прокуратура через суд домоглася повернення громаді міста земельної ділянки в Солом’янському районі вартістю понад 6,2 млн гривень. Незаконно збудовані об’єкти нерухомості на цій ділянці мають бути знесені.

Про це КВ стало відомо з повідомлення пресслужби Київської міської прокуратури

Як повідомляється, рішенням Київського апеляційного суду за позовом органів Київської міської прокуратури земельну ділянку у Солом’янському районі площею 0,12 га і вартістю понад 6,2 млн гривень повернуто столичній громаді. Незаконно збудовані об’єкти нерухомості на цій ділянці мають бути знесені.

Як повідомили у прокуратурі, товариство після набуття права власності на нерухоме майно загальною площею майже 500 кв.м по вул. Ушинського, 38 самочинно провело його реконструкцію. В результаті такої реконструкції площа нерухомості збільшилася до 1760 кв.м.

Власник нерухомості в порушення вимог містобудівного законодавства та за відсутності обов’язкових документів зареєстрував право власності на збудовані об’єкти. Проте, Київська міська рада, як власник ділянки не передавала її у власність чи користування, в тому числі для нового будівництва.

Нагадаємо, за позовом органів Київської міської прокуратури Верховний Суд повернув громаді Києва ділянку вартістю понад 12,5 млн гривень у межах прибережної захисної смуги р. Дніпро у м. Києві.

Читайте: Верховний Суд повернув громаді ділянку на березі Дніпра у Києві вартістю понад 12,5 млн гривень

Фото: Київська міська прокуратура

КиївВлада
Поділитися
Поділитися
Поділитися
QlU7mDx4

Рекомендуємо до перегляду

Аудитори КМДА зафіксували махінації при закупівлях “Київпастрансом” залізничного обладнання
09:00 Аудитори Київської міськдержадміністрації (КМДА) перевірили закупівлю залізничного обладнання для трамвайного сполучення на загальну суму 131,4 млн гривень, які минулоріч здійснювало КП “Київпастранс”. За…
Справи насущні: скільки та на що у квітні 2024-го витрачали Студеники
09:00 Протягом квітня 2024 року бюджетні замовники села Студеники, що на Бориспільщині, зробили замовлень на 3,52 млн гривень. Найбільшою покупкою став автомобіль Renault Duster…
“Корупційні системи”: Нацполіція вважає, що КМДА та КП “Інформатика” загрожують національній безпеці України
09:00 Нацполіція розслідує чергові факти розтрати коштів посадовцями КП “Інформатика” при здійсненні закупівель обладнання для систем відеоспостереження та керування зовнішнім освітленням. Слідчі переконані, що…
QlU7mDx4