Суд скасував розпорядження мера Ірпеня Маркушина та поновив на посаді першого заступника Андрія Кравчука

Суд скасував розпорядження мера Ірпеня Маркушина та поновив на посаді першого заступника Андрія Кравчука

Київський окружний адміністративний суд визнав протиправним розпорядження Ірпінського міського голови Олександра Маркушина, яке було підписане ще 1 травня. Суд поновив на посаді відстороненого від виконання службових обов’язків першого заступника Андрія Кравчука.  

Про це КВ дізналася із рішення Київського окружного адміністративного суду №320/19647/24 від 11 липня.

“Адміністративний позов Кравчука Андрія Володимировича до Ірпінського міського голови Маркушина Олександра Григоровича про визнання протиправним та скасування розпорядження – задовольнити. Визнати протиправним та скасувати розпорядження міського голови Ірпінської міської ради № 85-к від 01.05.2023 “Про проведення службового розслідування та відсторонення від здійснення повноважень” в частині відсторонення першого заступника міського голови Ірпінської міської ради Кравчука Андрія Володимировича від здійснення повноважень на посаді з 01.05.2024 року на період проведення службового розслідування зі збереженням обов’язкових виплат заробітної плати (окладу, надбавок за ранг і вислугу)”, – йдеться у рішенні суду. 

Як додається у рішенні суду, відповідно до п. 6 постанови Кабінету Міністрів України № 950 від 13.06.2000 є лише дві умови, при яких можна відсторонити працівника під час службового розслідування – це повідомлення про підозру у вчиненні злочину у сфері службової діяльності, або якщо щодо такої особи складено протокол про адміністративне правопорушення, пов`язане з корупцією. 

У рішенні зауважено, що проти позивача Андрія Кравчука наразі відсутні будь-які судові рішення чи документи про підозри про вчинення злочину. І що проти нього не було складено жодних протоколів про адмінпорушення, пов’язаних з корупцією.  

Відповідно до рішення, відповідач має право на апеляцію, однак у травні 2024 року Верховний Суд після розгляду схожої справи про відсторонення ухвалив залишити без змін рішення нижчих інстанцій про скасування розпорядження щодо відсторонення від здійснення повноважень на посаді.

Нагадаємо, що мова йде про розпорядження Маркушина від 1 травня 2024 року.  1 травня Олександр Маркушин відсторонив свого першого заступника Андрія Кравчука, який був одним із головних свідків у кримінальній справі з розкрадання бюджету через зарплати. Кравчук дав покази по справі, заведеної за підозрою, що працівникам ради нараховувалися завищені зарплати і премії, які надалі готівкою передавалися Маркушину через Тамару Халаім.

Читайте: В Ірпінську міськраду з обшуками прийшла поліція, – ЗМІ

Фото: imr.gov.ua

КиївВлада

Вероніка Злацька

Рекомендуємо до перегляду
Вишневе таки будуватиме під час війни нову будівлю мерії за 185 млн гривень
Вишневе таки будуватиме під час війни нову будівлю мерії за 185 млн гривень
09:00 Вишневе з третьої спроби майже за 186 млн гривень замовило перебудову аварійного кінотеатру “Промінь” під чотириповерхову будівлю для розміщення міськради. Зупинити такі плани…
Експосадовця “Київводоканалу” судитимуть за реконструкцію водопровідної мережі
Експосадовця “Київводоканалу” судитимуть за реконструкцію водопровідної мережі
09:00 Правоохоронці інкримінують службову недбалість ексдиректору управління капітального будівництва ПрАТ “АК “Київводоканал” Антону Буяру (на колажі праворуч). В рамках відповідного кримінального провадження слідчі вже…
Справи насущні: скільки та на що у липні 2024-го витрачав Київ
Справи насущні: скільки та на що у липні 2024-го витрачав Київ
09:00 В липні 2024-го столичні розпорядники бюджетних коштів сумарно зробили замовлень на 6,86 млрд гривень. Таким чином столиця побила власний рекорд, адже зазвичай сума…
Banner
QlU7mDx4