В Ірпінську міськраду з обшуками прийшла поліція, – ЗМІ

Нацполіція в Київській області провела обшуки в Ірпінській міськраді, про це повідомляють місцеві ЗМІ.

Як дізналася КВ, про обшуки заявило інформаційне агентство ITV з посиланням на джерела в Ірпінській міськраді.

“Національна поліція у Київській області проводить обшуки за місцем проживання Ірпінського міського голови Олександра Маркушина, начальниці відділу кадрів виконкому ІМР Тамари Халаім, головної бухгалтерки виконкому Христини Глужанець. Також у міську раду поліція принесла ухвали на виїмку документів. Про це ITV повідомили в Ірпінській міській раді”, – йдеться у дописі. 

За інформацією журналістів, обшуки проводяться у рамках розслідування кримінальної справи про розкрадання бюджетних коштів. 

“Під час обшуків було вилучено документацію щодо виведення у 2023 році 17 млн грн з міського бюджету Ірпеня через нарахування завищених зарплат певному колу працівників виконкому. 1 травня 2024 року Олександр Маркушин відсторонив свого першого заступника Андрія Кравчука, який є одним із головних свідків у кримінальній справі по розкраданню бюджету через зарплати. Кравчук дав покази по справі, де працівникам ради нараховувалися завищені зарплати і премії, які надалі готівкою передавалися Маркушину через Тамару Халаім. Вона особисто отримала 1 657 567 грн зарплати за 2023 рік”, – йдеться у повідомленні.

Також ITV пов’язує відсторонення Кравчука зі скандалом щодо депутата міськради Артема Гуріна, про який вже писала КВ.

Читайте: В Ірпені розгорівся черговий скандал, тепер навколо виплат депутатам та їх рідним по програмі “Турбота”

Анонімні телеграм-канали також натякають на те, що справа, яку досліджують правоохоронці, не є першою. Мер міста Ірпінь нібито є фігурантом ще п’яти проваджень. 

Нагадаємо, що в Ірпені тривають скандали навколо виплат з місцевої скарбниці. Цього разу джерелом стала публікація телеграм-каналу «Містоінформ», що оприлюднив допис, де вказується, що родина та близькі депутата Ірпінської міської ради Артема Гуріна («Батьківщина») отримали по міській програмі “Турбота” у 2022 році грошову допомогу у якості малозахищених у розмірі 590 000 грн. Сам депутат заявив, що інформація – фейкова, і він не знає частину оприлюднених у публікації осіб.

У вирі скандалу згодом депутатка від партії “Нові обличчя” Євгенія Антонюк заявила про отримання погроз від депутата від “Батьківщини” Артема Гуріна. За словами депутатки, колега по раді погрожував їй, чоловіку та родині за позицію щодо правомірності нарахування коштів за місцевою програмою. Сам Гурін звинувачення відкидав та наголошував про черговий інформаційний бруд довкола його особи. 

Читайте: Депутатка Ірпеня Антонюк звинуватила у погрозах фізичною розправою колегу-депутата Гуріна 

Фото: imr.gov.ua

КиївВлада

Вероніка Злацька

QlU7mDx4

Рекомендуємо до перегляду

Втрати на понад 433 млн гривень: правоохоронці розслідують махінації в сфері паркування Києва
09:00 Столичні правоохоронці продовжують фіксувати численні порушення в діяльності КП “Київтранспарксервіс”. Наразі в рамках двох кримінальних проваджень слідчі вивчають факти втрати цим підприємством і,…
Справи насущні: скільки та на що у квітні 2024-го витрачав Київ
09:00 У квітні поточного року загальна вартість публічних замовлень столиці сягла 3,3 млрд гривень, що на 650 млн гривень більше, ніж місяцем раніше. Найбільшу…
Підкуп експертів і тиск на свідків: керівнику “Київмедспецтрансу” загрожує до 12 років позбавлення волі
09:00 Директору КО “Київмедспецтранс” Віталію Безносюку (на колажі) загрожує до 12 років позбавлення волі за низку корупційних правопорушень. Наразі він є офіційним підозрюваним в…
QlU7mDx4