Суд відмовив в задоволенні позову УПЦ до Нацзаповідника “Києво-Печерська лавра”, – міністр Ткаченко

Суд відмовив в задоволенні позову УПЦ до Нацзаповідника “Києво-Печерська лавра”, - міністр Ткаченко

Господарський суд Києва відмовив у задоволенні позовних вимог Української Православної Церкви (УПЦ) до Національного заповідника “Києво-Печерська лавра”. Чоловічий монастир УПЦ вимагав, щоб суд “усунув перешкоди” церковникам у користуванні лаврським майном.

Про судове рішення KВ дізналася з повідомлення міністра культури та інформаційної політики Олександра Ткаченка.

Підписуйтесь на “КиївВладу”
 

“13.06.2023 року в Господарському суді міста Києва відбулось слухання по суті по справі 910/423/23 за позовом УПЦ до Національного заповідника Києво-Печерська лавра про усунення перешкод Української Православної Церкви у користуванні майном, (а саме у доступі та здійсненні Богослужінь)”, – повідомив Ткаченко.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

За словами міністра, представники Чоловічого Монастиря УПЦ не прибули на засідання та подавали клопотання про перенесення, які це клопотання було відхилене судом як необгрунтоване.

Міністр культури каже, що суд, дослідивши матеріали справи, прийняв рішення про відмову в задоволенні позовних вимог УПЦ.

Читайте: Чоловічий монастир УПЦ попросили до 29 березня звільнити будівлі Києво-Печерської Лаври (документ)

Як інформувала KВ, комісія з приймання-передачі держмайна Національного заповідника “Києво-Печерська лавра” завершила свою роботу 5 червня. Проте в УПЦ не захотіли у триденний термін передати ключі від усіх 79 об’єктів у Нижній лаврі та залишити монастир, посилаючись на свої судові позиви проти Національного заповідника.

6 червня Національний заповідник “‎Києво-Печерська лавра” направив до Свято-Успенської Києво-Печерської лаври (чоловічого монастиря) УПЦ вимогу про невідкладне звільнення всіх культових будівель державної власності.

Читайте: Держава офіційно забрала з користування УПЦ Успенський собор і Трапезну церкву Києво-Печерської лаври, – Ткаченко

Фото: з відкритих джерел

КиївВлада

Автор:
Олексій Ігнатьєв
Рекомендуємо до перегляду
Витрачені в 2023 році на ремонт столичних парків “Орлятко” і “Юність” гроші могли бути розкрадені
Витрачені в 2023 році на ремонт столичних парків “Орлятко” і “Юність” гроші могли бути розкрадені
09:00 Нацполіція вивчає факти можливих розтрати і привласнення бюджетних коштів при здійсненні капітальних ремонтів та реконструкцій парків “Юність” та “Орлятко” у Солом’янському районі Києва.…
“Київтеплоенерго” закупило 15 австрійських міні-ТЕЦ на рекордні 1,12 млрд гривень
“Київтеплоенерго” закупило 15 австрійських міні-ТЕЦ на рекордні 1,12 млрд гривень
09:00 КП “Київтеплоенерго” на 1,12 млрд гривень замовило півтора десятки когенераційних установок для виробництва тепла та електрики. Для такого обладнання ця вартість закупівлі є…
НАБУ в курсі: Вишневе заплатить 290 млн гривень фірмі соратника Кличка
НАБУ в курсі: Вишневе заплатить 290 млн гривень фірмі соратника Кличка
16:00 У Вишневому не на жарт вирішили зайнятися безпекою школярів – за 291 млн гривень замовлено будівництво укриттів у міській школі №1 та ліцеї…
Banner
QlU7mDx4