ТРЦ Gulliver і бренд ISED презентували ексклюзивну колекцію, натхненну роботами художниці Олександри Екстер

ТРЦ Gulliver і бренд ISED презентували ексклюзивну колекцію, натхненну роботами художниці Олександри Екстер

Торгово-розважальний центр Gulliver спільно з молодим брендом ISED створили унікальну колекцію одягу по мотивах творчості видатної української художниці Олександри Екстер. Велика місія проєкту – популяризувати творчість мисткині в нових сучасних формах. Амбасадоркою проєкту стала співачка LELY45. 

Про це КВ розповіли в пресслужбі ТРЦ Gulliver.

Зазначаться, що Олександра Екстер  народилася в 1882 році і провела своє дитинство в Смілі та Києві, де її шлях до мистецтва розпочався в гімназії та Київському художньому училищі. Навчалася у відомих митців, таких як Микола Пимоненко та Сергій Світославський, а також спілкувалася з майбутніми авангардистами. 

“Разом із Казимиром Малевичем та іншими митцями створила супрематичні дизайни для вишивок, які представила на виставках у Києві та Європі. Олександра була справжнім революціонером у світі театру. Вона відмовилася від пласких декорацій, замінивши їх багатоярусними об’ємними конструкціями і змусивши сцену «дихати». Її візія була цілісною, охоплюючи костюми, освітлення і навіть розпис обличчя акторів, створюючи гармонійний візуальний образ”, – йдеться у повідомленні.

Творчість Екстер – це поєднання європейських ідей із глибоким розумінням української душі.

У створенні образів для театру Олександру цікавив не так пошив речей, як процес створення майбутніх образів – ескізи, конструювання, підбір тканини, її кольору тощо. Костюм мав відображати певну форму, характер, ритм і динаміку персонажа. Костюм – скульптура.

«Мене глибоко вразила та надихнула майстерність художниці, яка з такою вправністю передає у своїх творіннях багатство кольорів та форм. У її роботах відчутна динаміка життя, рухливість, енергія, а також невловима мінливість часу. Ці елементи випромінюються в кожному ескізі, на кожному полотні вони наповнені натхненням, душею та пристрастю. Мені здалося, що мисткиня живе в неймовірному темпі, прагнучи пізнати та втілити в життя якнайбільше, і наче сама доля на деякий час стала її союзником, сприяючи її прагненням», – поділилася авторка колекції, дизайнерка бренду ISED Анастасія Полюхович.

Амбасадоркою та обличчям колекції стала співачка LELY45. Молода виконавиця ідеально передає образ авангардної колекції та підкреслює важливість прояву творчості у креативних, нестандартних формах. А завершили цей образ, робота майстрів з Artkitchen Hub.

Повідомляється, що придбати колекцію можна у бутіку BRAND ROOM на 3-му поверсі ТРЦ Gulliver, або за передзамовленням, детальні умови за посиланням у шапці профілю бренду в Instagram.

Довідка: Колекція стала частиною артпроєкту «відомі невідомі», в межах якого мовою fashion і art ТРЦ Gulliver розповідає історії видатних митців. Крім колекції, також у ТРЦ представлять виставку робіт О.Екстер та лекцію про творчість художниці. За детальною інформацією слідкуйте у соцмережах та сайті Gulliver

Нагадаємо, перша серія проєкту була присвячена Любові Панченко. 

Читайте: ТРЦ Gulliver і бренд ISED презентували лімітований дроп за мотивами робіт художниці Любові Панченко

Фото: ТРЦ Gulliver

КиївВлада

Олексій Вєтров

Поділитися
Поділитися
Поділитися
Рекомендуємо до перегляду
Нацполіція хоче припинити “бездозвільну” житлову забудову “КСМ-Груп” на столичному Академмістечку
Нацполіція хоче припинити “бездозвільну” житлову забудову “КСМ-Груп” на столичному Академмістечку
09:00 Правоохоронці розслідують факти порушень законодавства при будівництві житлових будинків на більш ніж 6,9 га землі столичного Академмістечка. Мова йде про забудову на земельних…
У Київраді збираються передати оточенню Кушніра землю під історичною будівлею “лісопильні Сніжка”
У Київраді збираються передати оточенню Кушніра землю під історичною будівлею “лісопильні Сніжка”
09:00 У столиці розгорається черговий скандал щодо знищення історичної забудови. Мова про будівлю “лісопильні Сніжка” на вул. Турівській, 29-а у Подільському районі, земельну ділянку…
Витрачені в 2023 році на ремонт столичних парків “Орлятко” і “Юність” гроші могли бути розкрадені
Витрачені в 2023 році на ремонт столичних парків “Орлятко” і “Юність” гроші могли бути розкрадені
09:00 Нацполіція вивчає факти можливих розтрати і привласнення бюджетних коштів при здійсненні капітальних ремонтів та реконструкцій парків “Юність” та “Орлятко” у Солом’янському районі Києва.…
Banner
QlU7mDx4