У Баришівці за 72 млн гривень стартує капремонт пошкодженого росіянами ліцею

У Баришівці за 72 млн гривень стартує капремонт пошкодженого росіянами ліцею

У селищі Баришівка Київської області замовили капітальний ремонт ліцею імені Миколи Зерова по вул. Центральна, 33, що постраждав внаслідок російської військової агресії навесні 2022 року. Відновлення закладу оцінили у 72,3 млн гривень, а завершити його планують вже до кінця поточного року. Підрядником без конкурсу обрали столичне ТОВ “БК Київ-М-Буд”, яке “засвітилося” в кримінальному розслідуванні за підозрою в розтраті бюджетних коштів при виконання робіт в Печерському районі столиці.

Як КВ стало відомо з оголошення електронної системи ProZorro, 10 травня 2024 року Департамент регіонального розвитку (ДРР) Київщини уклав з ТОВ “БК Київ-М-Буд” (*) договір на проведення капремонту будівлі Баришівського ліцею імені Миколи Зерова по вулиці Центральній, 33 у Баришівці Броварського району Київщини. Ціна договору склала 72,3 млн гривень.

За умовами договору, до кінця поточного року підрядник повинен виконати в будівлі ліцею загальнобудівельні роботи, облаштувати системи водопостачання, каналізації, вентиляції, електропостачання, пожежної сигналізації, змонтувати устаткування для харчоблоків, поставити спортивний інвентар, а також виконати роботи з благоустрою.

Конкурентів в тендері ТОВ “БК Київ-М-Буд” не було, адже пропозиції для участі в ньому більше ніхто не подавав.

Згідно інформації порталу “DREAM”, Баришівський ліцей було пошкоджено та частково зруйновано внаслідок ракетних обстрілів військами рф у березні 2022 року. Зазначається, що відновлення цього закладу освіти дасть можливість навчатись 845 дітям Баришівської громади.

Проєкт капітального ремонту ДРР Київщини замовляло ще 7 лютого 2023 року. Підрядником обрали ПП “Інжигруп”, а ціна відповідного договору склала 1,4 тис. гривень.

Через рік – 8 лютого 2024 року – департамент уклав з цим же підрядником договір (ціна – 175 тис. гривень) на коригування проєктної документації капремонту Баришівського ліцею.

Станом на 23 травня 2024 року ні самі договори на розробку проєктно-кошторисної документації капремонту, ні звіти про їх виконання в системі ProZorro не опублікували.

Згідно з даними аналітичної системи Youcontrol, ТОВ “БК Київ-М-Буд” зареєстровано в 2016 році у Києві. Статутний капітал – 200 тис. гривень. Основний вид діяльності – будівництво житлових і нежитлових будівель. Засновники – Геннадій Бузаєв, Віталій Москович (директор) та Сергій Дашкевич.

До 2019 року Геннадій Бузаєв був зареєстрований як ФОП з основним видом діяльності “таксі”.

ТОВ “БК Київ-М-Буд”, згідно з даними Clarity Project, за результатами участі в публічних закупівлях підписало 300 договорів на суму 288,3 млн гривень. Найбільший замовник фірми – ДРР Київщини, з яким підписано договорів майже на 200 млн гривень. Договір на капремонт Баришівського ліцею є найдорожчою угодою між вказаним департаментом та ТОВ “БК Київ-М-Буд”. Також серед значних замовлень від ДРР – капремонт житлового будинку № 42 по вул. Давидчука у Ірпені, що був пошкоджений в ході бойових дій (ціна договору – 62,9 млн гривень).

Раніше КВ повідомляла, що ТОВ “БК Київ-М-Буд фігурувала у кримінальному провадженні про ймовірну розтрату бюджетних коштів чиновниками Печерської РДА столиці. В ході досудового розслідування, правоохоронці виявили, що група компаній, до якої входить ТОВ “БК Київ-М-Буд”, отримує 90% підрядів Печерської РДА. За версією слідчих, ці фірми могли виводити бюджетні кошти у тіньовий сектор економіки. Окрім того, аудитори столичної адміністрації встановили факти завищення вартості робіт, а також з’ясували, що управління ЖКГ та будівництва Печерської РДА вказувало у тендерних умовах дискримінаційні вимоги, порушувало терміни оприлюднення договорів в електронній системі Prozorro тощо.

Читайте: Чиновников Печерской РГА заподозрили в воровстве на закупках

Як повідомляла КВ, деякі ремонтні роботи в Баришівському ліцеї проводилися ще в 2022 році, однак через ProZorro відповідні угоди не проводили. Так, за даними Єдиного вебпорталу використання публічних коштів, у червні 2022 року ДРР Київщини сплатило 470 тис. гривень авансу за ремонт в цьому навчальному закладі ТОВ “Ласт Буд Кепітал”.

Читайте: Поранена Київщина: хто, як і за скільки відновлює житло у Баришівці

Департамент регіонального розвитку Київщини очолює Сергій Марищен.

* ТОВ “БК Київ-М-Буд” (код ЄДРПОУ: 40313047)

Фото: соцмережі

КиївВлада

Анастасія Олійник

Поділитися
Поділитися
Поділитися
Рекомендуємо до перегляду
Нацполіція розслідує, як на столичній Троєщині компанії Кушніра і Царенка будують ЖК “Мілос”
Нацполіція розслідує, як на столичній Троєщині компанії Кушніра і Царенка будують ЖК “Мілос”
09:00 Столичні правоохоронці розслідують кричущі порушення при будівництві житлового комплексу (ЖК) “Мілос” від ПрАТ “ХК “Київміськбуд” на Троєщині. На переконання слідчих, посадовці нині ліквідованої…
Реконструкцію дамб мулових полів БСА за 383 млн гривень довірили компанії з досвідом ремонтика пляжних навісів
Реконструкцію дамб мулових полів БСА за 383 млн гривень довірили компанії з досвідом ремонтика пляжних навісів
09:00 Київське комунальне підприємство “Київбудреконструкція” змінило підрядника реконструкції дамб двох мулових полів Бортницької станції аерації (БСА), де висушують осад зі стічних вод столичного регіону.…
“Пересування ліжок”: у КМДА задумали реформувати сферу пасажирських перевезень шляхом створення нового департаменту
“Пересування ліжок”: у КМДА задумали реформувати сферу пасажирських перевезень шляхом створення нового департаменту
11:23 Голова Київській міськдержадміністрації (КМДА) Віталій Кличко вирішив реформувати сферу організації пасажирських перевезень столиці шляхом створення нового департаменту. Градоначальник запропонував відібрати повноваження по цьому…
Banner
QlU7mDx4