У БФК Gulliver заявили про рейдерське захоплення

У БФК Gulliver заявили про рейдерське захоплення

Сьогодні, 3 червня, Шевченківський районний суд Києва задовольнив клопотання прокурора Офісу генерального прокурора, і постановив – передати багатофункціональний комплекс (БФК) Gulliver в управління Агентству з питань виявлення, розшуку та управління активами, отриманими від корупційних та інших злочинів  (АРМА). Сторона захисту вважає це грубим порушенням норм як процесуального, так і матеріального права. Керівництво БФК впевнено, що відповідне рішення суду було винесено не на підставі фактичних обставин  справи, а через ймовірний тиск на суддів, і фактично – це захоплення бізнесу за сприяння правоохоронних та силових органів.

Про це КВ стало відомо з повідомлення прес-служби БФК “Гулівер”.

“Передача активу Gulliver в управління АРМА не лише ставить під сумнів  незалежність та неупередженість судової системи країни, а й завдасть шкоди державному бюджету, адже при такому рішенні, виплати перед державними банками по кредитам будуть призупинені, це близько 40 млн гривень на місяць”,- сказано у повідомленні. 

При цьому зазначається, що менеджмент БФК Gulliver у правовому полі продовжуватиме відстоювати свою позицію в Апеляційному суді. 

Серед ключових аргументів: 

  • грубе порушення процесуальної процедури, пов’язаної з тим, що Шевченківський суд прийняв рішення щодо передачі об’єкту в АРМА, всупереч рішенню Апеляційного суду про арешт, яким не встановлюється будь-яка можливість передачі комплексу;
  • невідповідність співрозмірності вартості БФК Gulliver у порівнянні із сумою ймовірно несплачених податків, крім того, відсутня заборгованість компанії перед Державною податковою службою України;
  • реальна загроза  виконання зобов’язань перед державними банками і як наслідок, недоотримання  додаткових коштів до державного бюджету.

“Хочемо наголосити, що наш бізнес, який в умовах повномасштабної війни, продовжує працювати, надавати робочі місця, сплачувати податки, створювати якісний сервіс для партнерів та відвідувачів. Зі свого боку, ми зробимо все можливе, аби повернути об’єкт у свою законну власність. 

Ми відповідально працюємо у партнерстві з понад 250 міжнародними та вітчизняними компаніями, які є нашими орендарями, протягом понад 10 років професійно обслуговуємо комплекс та надаємо послуги десяткам тисяч людей щоденно. Надалі багатофункціональний комплекс Gulliver працюватиме у звичному режимі, виконуючи свої зобов’язання перед державою, клієнтами та відвідувачами. 

Додатково повідомляємо, що ТОВ «ТРИ О», у власності і фактичному управлінні якого знаходиться БФК Gulliver, у періоді з 2019 року було сплачено понад 620 млн. грн. податків. ТОВ «ТРИ О» виконує свої зобов’язання перед державними банками: АТ «Ощадбанк» і АТ «Укрексімбанк». Так, у 2023 році в погашення кредитних зобов’язань цим банкам було сплачено понад 300 млн гривень, а запланований обсяг погашення на 2024 рік становить понад 700 млн гривень”,- проінформувала прес-служба “Гуліверу”. 

Нагадаємо, у травні 2024 року у спецкомісії Верховної ради із захисту інвесторів зазначали, що передача столичного БФК “Гулівер” в управління АРМА економічно не обґрунтована і може завдати шкоди державному бюджету.

Читайте: Комісія ВР не вважає за доцільне передати БФЦ “Гулівер” в управління АРМА

Фото: прес-служби БФК Gulliver

КиївВлада

Олексій Вєтров

Поділитися
Поділитися
Поділитися
Рекомендуємо до перегляду
БЕБ заблокувало розчистку озера Синє в Києві
БЕБ заблокувало розчистку озера Синє в Києві
16:45 Не встиг БЕБ скасувати тендер, як "Плесо" знову оголошує процедуру пошуку підрядника по розчистці озера Синє.
Справи насущні: скільки та на що у травні 2024-го витрачали Чабани
Справи насущні: скільки та на що у травні 2024-го витрачали Чабани
09:00 Протягом травня селищною владою Чабанів Фастівського району через Prozorro було зроблено замовлень рівно на 3 млн гривень. Одну третину цієї суми спрямували на…
Дрони для фронту: як, за скільки і які громади Київщини озброюють ЗСУ
Дрони для фронту: як, за скільки і які громади Київщини озброюють ЗСУ
09:00 З початку 2024 року громади Київщини активно закуповують безпілотні літальні апарати, дрони та квадрокоптери для потреб ЗСУ. Майже за пів року 24 громади…
Banner
QlU7mDx4