У Борисполі з’явиться пологове відділення, – очільник КОДА Володін

У Борисполі з’явиться пологове відділення, - очільник КОДА Володін

У рамках президентської програми “Велике будівництво” в Борисполі було проведено реконструкцію приймального відділення Бориспільської центральної районної лікарні. Невдовзі планують розпочати роботи з будівництва пологового відділення поблизу лікарні.


Про це в інтерв’ю KV розповів голова Київської ОДА Василь Володін.

Подписывайтесь на новости “КиевVласть”
 


“Лікарня повністю відремонтована і в результаті маємо хороший об’єкт. Не доробили пологове відділення. Ситуація подібна із Пашківською школою – почали роботи і фундамент тріснув. Провели цілий ряд експертиз, що забирає багато часу, в результаті будівля визнана аварійною. Ставити туди тяжке потужне обладнання, вентиляцію не можна. Максимум – вона може виконувати адміністративну функцію. Одночасно вирішувалось питання передачі майна громадам. На жаль, у цей час помер мер міста Анатолій Федорчук. Людина, яка працювала із цим об’єктом”, – каже він. 


За його словами, передача лікарні від району місту була дуже складною. 

Подписывайтесь на новости “КиевVласть” в Телеграм


“Щось місто погоджувалось забирати, щось – ні. Були борги. Виникло питання, як це все утримувати. Потім – лікарня буде обслуговувати не тільки бориспільчан, а ще ряд громад. Пропонували, аби й ті громади стали співвласниками. Почались “торги”, які затягнулись. А поки не визначено власника, кошти на будівництво виділити неможливо. Вдалося домовитись із містом, вони забрали лікарню, і на наступний рік готуємо проєкт будівництва пологового поряд із лікарнею”, – продовжив Володін. 


Він додав, що це буде два корпуси із повітряним скляним переходом, він буде з’єднаний із основною лікарнею. 


“Дуже важливий момент – це лікарня біля аеропорту і там буде вертолітний майданчик. Наразі реалізується проєкт аеромедицини і вертоліт зможе приземлитись відразу на дах цього корпусу. Цікаво, що проєкт будівництва коштує дешевше, ніж той, за яким мали робити реконструкцію. До кінця року завершиться тендер і перші роботи навесні будуть розпочаті”, – завершив він.


Нагадаємо, як раніше писала *KV, у рамках проєкту “Велике будівництво” цьогоріч на Київщині було реалізовано низку інфраструктурних проєктів. Серед масштабних спортивних об’єктів – будівництво Академії спорту у Бучі та фізкультурно-оздоровчого комплексу у Миронівці. Зросла в регіоні і кількість нових сучасних освітніх закладів. 


Читайте: Зеленський про “Велике будівництво”: разом побудуємо Україну з дорогами та без дурнів

Фото: KV 

КиевVласть

Автор:
Вероніка Злацька
Рекомендуємо до перегляду
У Київраді збираються передати оточенню Кушніра землю під історичною будівлею “лісопильні Сніжка”
У Київраді збираються передати оточенню Кушніра землю під історичною будівлею “лісопильні Сніжка”
09:00 У столиці розгорається черговий скандал щодо знищення історичної забудови. Мова про будівлю “лісопильні Сніжка” на вул. Турівській, 29-а у Подільському районі, земельну ділянку…
Витрачені в 2023 році на ремонт столичних парків “Орлятко” і “Юність” гроші могли бути розкрадені
Витрачені в 2023 році на ремонт столичних парків “Орлятко” і “Юність” гроші могли бути розкрадені
09:00 Нацполіція вивчає факти можливих розтрати і привласнення бюджетних коштів при здійсненні капітальних ремонтів та реконструкцій парків “Юність” та “Орлятко” у Солом’янському районі Києва.…
“Київтеплоенерго” закупило 15 австрійських міні-ТЕЦ на рекордні 1,12 млрд гривень
“Київтеплоенерго” закупило 15 австрійських міні-ТЕЦ на рекордні 1,12 млрд гривень
09:00 КП “Київтеплоенерго” на 1,12 млрд гривень замовило півтора десятки когенераційних установок для виробництва тепла та електрики. Для такого обладнання ця вартість закупівлі є…
Banner
QlU7mDx4