У Гореничах Білогородської громади відкрили меморіал на честь полеглих героїв

У Гореничах Білогородської громади відкрили меморіал на честь полеглих героїв

У селі Гореничі, що входить до Білогородської громади на Київщині, під час урочистого заходу на честь Дня захисників і захисниць та Покрови Пресвятої Богородиці, відкрили меморіал борцям за волю України. Пам’ятник та стела увічнюють імена мешканців Гореницького старостинського округу, які загинули за незалежність України. Меморіал був виготовлений благодійним фондом «Пам’яті небесної сотні» за підтримки доброчинців.

Про це КВ дізналася із повідомлення голови Білогородської громади Антона Овсієнка у Facebook.

“У День захисників і захисниць та Покрови Пресвятої Богородиці у селі Гореничі вшанували пам’ять полеглих героїв. Віднині тут є меморіал борцям за волю України – пам’ятник та стела, де увічнені імена мешканців сіл Гореницького старостинського округу, тих, хто похований на кладовищах у Гореничах, Гнатівці, Стоянці”, – йдеться у дописі.

За словами очільника громади, урочистий захід відбувся на майданчику біля старостинського округу, де зібралися мешканці громади, військові та почесні гості – Білогородський сільський голова Антон Овсієнко, в.о. голови Київської обласної ради Ярослав Добрянський та представники сільської ради.

“Відбулася пам’ятна панахида, яку з благословення митрополита Київського і всієї України Епіфанія провів преосвященніший Єфрем, єпископ Васильківський, та духовенство Вишневського благочиння Православної церкви України”, – додав Овсієнко.

Голова громади повідомив, що під час заходу-реквію відбулося урочисте відкриття пам’ятника. Монумент виготовлений благодійним фондом «Пам’яті небесної сотні» за пожертви доброчинців. Зокрема, Антона Овсієнка, який підтримав ініціативу мешканців Гореничів щодо встановлення пам’ятника та зробив внесок у його створення.

“Автор і скульптор – солдат Борис Данилюк, якому щиро дякуємо за внесок в увічнення пам’яті героїв. Його робота «Пам’ятник добровольцю» встановлена на Алеї слави в Білогородці. Світла та вічна пам’ять усім, хто в строю у небесному війську та назавжди в історії Білогородської громади”, – резюмував Овсієнко.

Нагадаємо, що Білогородська громада одержала важливу відзнаку від командування 3-ї Окремої штурмової бригади за активну підтримку обороноздатності та оснащення бійців. Своєю чергою, громада анонсувала виділення додаткових 1 млн гривень на підтримку бригади на найближчій сесії. Нещодавно громада також відправила п’ять FPV-дронів для Першої Президентської бригади.

Читайте: У Білогородській громаді відбувся благодійний ярмарок для підтримки ЗСУ

Фото: Facebook

КиївВлада

Інна Міхно

 

 

Рекомендуємо до перегляду
Підозра іноземцю: на капремонті гуртожитка “Київпастрансу” могли вкрасти 1,8 млн гривень
Підозра іноземцю: на капремонті гуртожитка “Київпастрансу” могли вкрасти 1,8 млн гривень
09:00 Нацполіція розслідує справу щодо розкрадання 1,8 млн гривень столичного бюджету при здійсненні капремонту одного з гуртожитків КП “Київпастранс” на вул. Мрії (раніше мала…
Finita la Вирлиця: суд поставив крапку у справі щодо повернення столичній громаді берегів озера
Finita la Вирлиця: суд поставив крапку у справі щодо повернення столичній громаді берегів озера
09:00 Столична прокуратура спільно з активістами добилися повернення до комунальної власності ділянки площею 19,72 га в Дарницькому районі біля озера Вирлиця (фактично, водно-болотні угіддя).…
Справи насущні: скільки та на що у серпні 2024-го витрачала Згурівка
Справи насущні: скільки та на що у серпні 2024-го витрачала Згурівка
09:00 У серпні в Згурівці через Prozorro було зроблено замовлень на понад 11 млн гривень. Цей місяць відзначився укладенням двох “довгограючих” угод – на…
Banner
QlU7mDx4