У Києві судитимуть банду, яка під приводом побачень грабувала іноземців

У Києві судитимуть банду, яка під приводом побачень грабувала іноземців

Правоохоронці скерували до суду обвинувальний акт відносно членів банди, які заманювали іноземців на побачення, а потім грабували їх. До складу угруповання входив організатор та шестеро спільників. За скоєне їм загрожує до 15 років тюремного ув’язнення з конфіскацією майна.


Про це, як передає KВ, йдеться в повідомленні пресслужби ГУ Нацполіції в Києві.


Підписуйтесь на “КиївВладу”
 

Встановлено, що організував групу іноземець 1986 року народження. Також до складу злочинної групи входило п’ятеро українців та ще один іноземець.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Зловмисники заманювали іноземних громадян під приводом спільного відпочинку з жінками в одному зі столичних ресторанів, де працював організатор угруповання. Після завершення зустрічі чоловікам надавався для оплати чек з сумою, яка значно більша за вартість замовлення. У разі відмови фігуранти погрожували потерпілим фізичною розправою, відбирали у них гроші та особисті речі. 

Порушникам повідомлено про підозру у скоєнні злочинів, передбачених ч. 5 ст. 186, ч. 2 ст. 27, ч. 5 ст. 186 КК України – грабіж, вчинений в особливо великих розмірах або організованою злочинною групою та ч. 4 ст. 187 ККУ – розбій, спрямований на заволодіння майном у великих чи особливо великих розмірах або вчинений організованою групою чи в умовах воєнного стану. До суду скеровано  обвинувальний акт разом з матеріалами кримінального провадження для розгляду справи по суті. Їм загрожує від 8 до 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна.


Як інформувала KВ, у серпні 2021 року столичні правоохоронці знешкодили злочинну групу, учасники якої скоювали розбійні напади на іноземців на території Києва. Було затримано організатора групи – уродженця росії, який перебував у розшуку Інтерполу за фінансові махінації. Зловмисники діяли на території 3-х розважальних закладів, розташованих у центрі столиці, здійснювали напади на іноземців і силою відбирали гроші та цінності.


Читайте: У Києві знешкоджено злочинну групу, на рахунку якої 150 нападів на іноземних громадян

Фото:ГУ Нацполіції в Києві

КиївВлада

Автор:
Олександр Попов
Поділитися
Поділитися
Поділитися
Рекомендуємо до перегляду
Київ виділив 10 млн гривень громадам області (на що пішли гроші)
Київ виділив 10 млн гривень громадам області (на що пішли гроші)
16:00 Цьогоріч дві громади Київщини – Козинська селищна та Феодосіївська сільська – вчергове отримали зі столичного бюджету по 5 млн гривень в якості компенсації…
Справи насущні: скільки та на що у червні 2024-го витрачало Рокитне
Справи насущні: скільки та на що у червні 2024-го витрачало Рокитне
09:00 Протягом червня 2024 року Рокитне Білоцерківського району Київщини здійснило публічних закупівель на 2,33 млн гривень. Найбільшою покупкою селища став модульний будинок, де цілодобово…
Нацполіція хоче припинити “бездозвільну” житлову забудову “КСМ-Груп” на столичному Академмістечку
Нацполіція хоче припинити “бездозвільну” житлову забудову “КСМ-Груп” на столичному Академмістечку
09:00 Правоохоронці розслідують факти порушень законодавства при будівництві житлових будинків на більш ніж 6,9 га землі столичного Академмістечка. Мова йде про забудову на земельних…
Banner
QlU7mDx4