У Києві відбувся третій Саміт перших леді та джентльменів

У Києві відбувся третій Саміт перших леді та джентльменів

У Києві відбувся третій Саміт перших леді та джентльменів, заснований дружиною Президента України Оленою Зеленською. Це міжнародна діалогова платформа подружжів перших осіб країн світу, започаткована у 2021 році для обміну досвідом та реалізації спільних проектів заради добробуту людей на планеті. Перший та другий саміти відбулися у 2021 та 2022 роках.

Про це KВ дізналася з повідомлення на Офіційному інтернет-представництві Президента України Володимира Зеленського.

Підписуйтесь на “КиївВладу”
 

Згідно повідомлення, до третього Саміту, який провели на території Національного заповідника “Софія Київська”, особисто чи за допомогою відеозв’язку приєдналися 28 учасниць та учасників з різних країн. Тема Саміту – “Ментальне здоров’я: крихкість і стійкість майбутнього”.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

“Уже давно для всіх свідомих людей – принаймні у вільному світі – аксіомою є те, що людське життя важливе. Настав час зробити аксіомою й те, що важлива і його якість. А ментальне здоровʼя – основа цієї якості. Неможливо назвати якісним життя у постійній тривозі, страху, невизначеності”, – цитує пресслужба Президента Олену Зеленську, яка виголосила промову при відкритті саміту.

Його ведучими стали британський актор, режисер, письменник Стівен Фрай та українська журналістка Ганна Гомонай (дружина експосла України у Канаді, в минулому журналіста і народного депутата від ВО “Батьківщина” Андрія Шевченка).

Саміт складався з трьох панелей: “Ментальне здоров’я: баланс стійкості та крихкості”, “Вплив війни на ментальне здоров’я”, “Покоління, яке керуватиме світом за 15 років”.

На саміті відбулася презентація результатів міжнародного соціологічного дослідження щодо ментального здоров’я та ставлення до нього в різних країнах світу, яке на замовлення Саміту провела британська компанія “Alligators Digital”.

У межах саміту було укладено 25 меморандумів про медичне партнерство: як кажуть в Офісі Президента, українські лікарні отримали 25 “побратимів” у різних куточках світу, із якими зможуть співпрацювати та обмінюватися досвідом.

Читайте: Платформа United24 за допомогою Олени Зеленської збирає гроші на реанімобілі

Фото: пресслужба Президента

КиївВлада

Автор:
Олексій Ігнатьєв
Рекомендуємо до перегляду
У Київраді збираються передати оточенню Кушніра землю під історичною будівлею “лісопильні Сніжка”
У Київраді збираються передати оточенню Кушніра землю під історичною будівлею “лісопильні Сніжка”
09:00 У столиці розгорається черговий скандал щодо знищення історичної забудови. Мова про будівлю “лісопильні Сніжка” на вул. Турівській, 29-а у Подільському районі, земельну ділянку…
Витрачені в 2023 році на ремонт столичних парків “Орлятко” і “Юність” гроші могли бути розкрадені
Витрачені в 2023 році на ремонт столичних парків “Орлятко” і “Юність” гроші могли бути розкрадені
09:00 Нацполіція вивчає факти можливих розтрати і привласнення бюджетних коштів при здійсненні капітальних ремонтів та реконструкцій парків “Юність” та “Орлятко” у Солом’янському районі Києва.…
“Київтеплоенерго” закупило 15 австрійських міні-ТЕЦ на рекордні 1,12 млрд гривень
“Київтеплоенерго” закупило 15 австрійських міні-ТЕЦ на рекордні 1,12 млрд гривень
09:00 КП “Київтеплоенерго” на 1,12 млрд гривень замовило півтора десятки когенераційних установок для виробництва тепла та електрики. Для такого обладнання ця вартість закупівлі є…
Banner
QlU7mDx4