У Києві викрили колаборанта, який вивозив українське зерно з окупованого Бердянська до рф

У Києві викрили колаборанта, який вивозив українське зерно з окупованого Бердянська до рф

Служба безпеки України (СБУ) викрила власника одного із провідних агрохолдингів Запорізької області, який організував поставки української сільгосппродукції до рф. Перебравшись до столиці, бізнесмен-колаборант дистанційно керував бізнесом на окупованих територіях, переєструвавши його за російськими законами. Українську пшеницю зрадник вивозив до країни-агресора через Бердянський порт.


Про це, як передає KВ, йдеться в повідомленні пресслужби Служби безпеки України (СБУ).


Підписуйтесь на “КиївВладу”
 

Зазначається, що мова йде про оптові партії зерна і продуктів садівництва, які вирощують компанії фігуранта на тимчасово окупованій території регіону.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

За даними слідства, після переїзду до Києва власник агробізнесу налагодив дистанційне керування власними компаніями на тимчасово окупованій частині України.

“Для цього залишив у Бердянську свого компаньйона, який здійснює фактичне управління сільгосппідприємствами. Для “безперешкодного” ведення бізнесу на тимчасово окупованій території фігуранти “перереєстрували” його за російським законодавством і погодились сплачувати “податки” до бюджету рф”, – встановили у спецслужбі.

За наявними даними, зібрані урожаї агропродукції, насамперед пшениці, вони “експортували” до країни-агресора через Бердянський порт.

Не гребував колаборант і співпрацею із так званим “міністерством освіти і науки” окупованої частини Запорізької області. 

Під час обшуків за місцем проживання та в офісі власника агрохолдингу у Києві було виявлено готівку, а також документи, печатки та комп’ютерну техніку із доказами злочинних дій.

Фігуранту повідомили про підозру за ч. 4 ст. 111-1 КК України (передача матеріальних ресурсів незаконним збройним чи воєнізованим формуванням, створеним на тимчасово окупованій території, та/або збройним чи воєнізованим формуванням держави-агресора, та/або провадження господарської діяльності у взаємодії з державою-агресором, незаконними органами влади, створеними на тимчасово окупованій території, у тому числі окупаційною адміністрацією держави-агресора).

Нагадаємо, у Київській області СБУ та ДБР затримали колаборанта, який намагався вступити до підрозділу Десантно-штурмових військ ЗСУ для збору розвідданих на користь рф. Колишній мешканець Херсона почав співпрацю з ворогом ще під час окупації міста, згодом перебрався у столичний регіон для виконання завдань рашистів.


Читайте: У Києві директор страхової компанії допомагав ворогу готувати обстріли київських ТЕЦ


Фото: СБУ


КиївВлада

Автор:
Олександр Попов
Поділитися
Поділитися
Поділитися
Рекомендуємо до перегляду
Finita la Вирлиця: суд поставив крапку у справі щодо повернення столичній громаді берегів озера
Finita la Вирлиця: суд поставив крапку у справі щодо повернення столичній громаді берегів озера
09:00 Столична прокуратура спільно з активістами добилися повернення до комунальної власності ділянки площею 19,72 га в Дарницькому районі біля озера Вирлиця (фактично, водно-болотні угіддя).…
Справи насущні: скільки та на що у серпні 2024-го витрачала Згурівка
Справи насущні: скільки та на що у серпні 2024-го витрачала Згурівка
09:00 У серпні в Згурівці через Prozorro було зроблено замовлень на понад 11 млн гривень. Цей місяць відзначився укладенням двох “довгограючих” угод – на…
Кримінальний капремонт: Нацполіція розслідує “оновлення” столичного кінотеатру “Краків”
Кримінальний капремонт: Нацполіція розслідує “оновлення” столичного кінотеатру “Краків”
09:00 Правоохоронці вивчають факти можливих розтрати і привласнення бюджетних коштів при здійсненні капітального ремонту кінотеатру “Краків” у Дніпровському районі столиці. У Нацполіції зазначають, що…
Banner
QlU7mDx4