У Києві викрили організаторів незаконної торгівлі екзотичними і дикими тваринами (фото, відео)

У Києві викрили організаторів незаконної торгівлі екзотичними і дикими тваринами (фото, відео)

Столичні слідчі та кіберполіцейські викрили чоловіка та жінку, які організували незаконну торгівлю екзотичними і дикими тваринами, що занесені до Червоної книги. Під час обшуку у помешканнях порушників поліцейські виявили близько 400 тварин різноманітних видів, які утримувались в неналежних умовах.


Про це, як передає KВ, йдеться в повідомленні пресслужби ГУ Нацполіції в Києві.


Підписуйтесь на “КиївВладу”
 


“Правоохоронці Оболонського управління поліції викрили чоловіка та жінку, які займались незаконним продажем диких та екзотичних тварин і жорстоко поводились з ними”, – повідомили у пресслужбі.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Згідно повідомлення, під час моніторингу Інтернету поліцейські виявили декілька оголошень щодо продажу тварин, середовищем існування яких є дика природа і які занесені до Червоної книги.

Правоохоронці провели низку слідчих дій і обшуків, в результаті яких встановили, що 36-річна жінка та 35-річний чоловік реалізовували тварин через сайт та соціальні мережі. У конспіративних та особистих квартирах фігурантів виявили близько 400 тварин різноманітних видів, серед яких і троє маленьких тигренят, мавпи, єноти, рептилії та птахи. До проведення слідчих дій були залучені також спеціалісти Державної екологічної інспекції та столичного зоопарку

Встановлено, що тварини утримувались у неволі в умовах, які не відповідають їх біологічним та індивідуальним особливостям, тим самим піддаються жорстокому поводженню з ними. Зокрема було виявлено, що в деяких вольєрах порушені санітарно-гігієнічні норми, травоїдні та хижі тварини утримуються у сусідніх клітинках в одному приміщенні, а деякі з них зневоднені та виснажені. 

Також під час обшуків було виявлено безліч ветеринарної документації з ознаками підробки та пусті бланки документів на тварин.

За даним фактом слідчі розпочали два кримінальних провадження: за ч. 3 ст. 299 КК України – жорстоке поводження вчинене з особливою жорстокістю або щодо двох і більше тварин з тваринами та ч. 3 ст. 358 КК України – підроблення документів, печаток, штампів та бланків.

Правоохоронці готують повідомлення фігурантам про підозру та клопотання до суду про обрання їм запобіжного заходу. Санкція статті передбачає позбавлення волі від 5 до 8 років з конфіскацією тварин.

Наразі правоохоронці вилучили диких та екзотичних тварин, вони перебувають на утриманні у столичному зоопарку.

Нагадаємо, під час окупації російськими військами Бородянки в розміщеному там столичному комунальному притулку для тварин від голоду та спраги загинуло 222 собаки з 485-ти. Зоозахисники звинуватили в цьому директора КП “Київська міська лікарня ветеринарної медицини” Наталю Мазур та вимагали її звільнення. 


Читайте: У Київраді зацікавилися масовою загибеллю тварин в бородянському притулку


Фото: ГУ Нацполції в Києві


КиївВлада

Автор:
Олександр Попов
Поділитися
Поділитися
Поділитися
Рекомендуємо до перегляду
Київ виділив 10 млн гривень громадам області (на що пішли гроші)
Київ виділив 10 млн гривень громадам області (на що пішли гроші)
16:00 Цьогоріч дві громади Київщини – Козинська селищна та Феодосіївська сільська – вчергове отримали зі столичного бюджету по 5 млн гривень в якості компенсації…
Справи насущні: скільки та на що у червні 2024-го витрачало Рокитне
Справи насущні: скільки та на що у червні 2024-го витрачало Рокитне
09:00 Протягом червня 2024 року Рокитне Білоцерківського району Київщини здійснило публічних закупівель на 2,33 млн гривень. Найбільшою покупкою селища став модульний будинок, де цілодобово…
Нацполіція хоче припинити “бездозвільну” житлову забудову “КСМ-Груп” на столичному Академмістечку
Нацполіція хоче припинити “бездозвільну” житлову забудову “КСМ-Груп” на столичному Академмістечку
09:00 Правоохоронці розслідують факти порушень законодавства при будівництві житлових будинків на більш ніж 6,9 га землі столичного Академмістечка. Мова йде про забудову на земельних…
Banner
QlU7mDx4