У Києві затримали шахрая, який виманював гроші в родичів зниклих бійців

У Києві затримали шахрая, який виманював гроші в родичів зниклих бійців

У Києві затримали чоловіка, який шахрайським шляхом отримував кошти від родичів зниклих безвісти військовослужбовців ЗСУ. 28-річний уродженець Сумської області вишукував у соцмережі публікації про пошук українських захисників, які тривалий час не виходять на зв’язок зі своїми рідними і пропонував їм послуги з пошуку та евакуації бійців.

Про це, як стало відомо KВ, повідомляє Київська міська прокуратура.

Підписуйтесь на “КиївВладу”
 

“Представляючись офіцером ЗСУ, волонтером або товаришем по службі, він повідомляв рідним та близьким зниклих військовослужбовців про те, що йому відомо їх місцезнаходження. Здебільшого, місцем перебування зниклих воїнів він називав м. Бахмут та м. Кремінну, повідомляючи також про серйозні поранення, отримані захисниками”, – йдеться у повідомленні.

Возможно, это изображение 1 человекВикористовуючи уразливий психоемоційний стан потерпілих, підозрюваний пропонував їм перерахувати на його особистий банківський рахунок кошти начебто на бензин для евакуації розшукуваних бійців, закупки ліків для них, тощо.

Возможно, это изображение текст “вссти в контакты заблокировать нема особо медикаментв, a везти HIXTO не наважуеться так як тяжкий дуже 02:55 я зараз y львв везу хлопцив поранених. вам куди нада 02:55 я военний замполит. если нужна помощ... так ви зам полит чи коминдир? 02:58 звяжиться зi мною я командир. ? 02:58 замполит це ε командир. тльки по безвсти пропавших 02:59 пропущенный звонок 03:03”Возможно, это изображение текст “в контакты заблокировать вяжиться 3Ỉ мною я командир. 02:44 як можна до вас звертатися? Bi 02:45 A фамилю можна ? 02:46 це сторинка сина. 02:47 ви командир бригади чоловка чи ншой бригади 02:47 яна он ранен под креминной. c 11_12 чи... як BİH поранений, що в нього ? 02:48 осколки голова тло побите. гематоми. зараз перемотаний, в лкарню неможуть доправить, 02:49 вивозить нада срочно, BİH дуже тяжко поранений 02:50 A де ваші медики польов ? як це не можуть доправить? де перша медична допомога пропущенный звонок 02:52”

Отримавши гроші, шахрай припиняв із потерпілими зв’язок, а інколи навіть ображав останніх, вказуючи на їх довірливість.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Таким чином фігурант ошукав щонайменше шестеро громадян, а свої “послуги” оцінював від 1,5 до 5 тисяч гривень.

На теперішній час слідчі (розшукові) дії тривають, встановлюються всі постраждалі особи.

Дарницькою окружною прокуратурою м. Києва повідомлено про підозру  за ч. 3 ст. 190 КК України.

Нагадаємо, правоохоронці Київщини викрили ув’язненого столичного СІЗО, який здійснював шахрайські дії в мережі Інтернет. Зловмисник, знаходячись у слідчому ізоляторі, викладав фейкові оголошення про продаж автомобілів. Після отримання передплати шахрай зникав зі зв’язку з покупцями.

Читайте: В’язень київського СІЗО під виглядом волонтера ошукав понад 30 громадян

Фото: Київська міська прокуратура

КиївВлада

Автор:
Оксана Олійникова
Поділитися
Поділитися
Поділитися
Рекомендуємо до перегляду
Справи насущні: скільки та на що у червні 2024-го витрачало Рокитне
Справи насущні: скільки та на що у червні 2024-го витрачало Рокитне
09:00 Протягом червня 2024 року Рокитне Білоцерківського району Київщини здійснило публічних закупівель на 2,33 млн гривень. Найбільшою покупкою селища став модульний будинок, де цілодобово…
Нацполіція хоче припинити “бездозвільну” житлову забудову “КСМ-Груп” на столичному Академмістечку
Нацполіція хоче припинити “бездозвільну” житлову забудову “КСМ-Груп” на столичному Академмістечку
09:00 Правоохоронці розслідують факти порушень законодавства при будівництві житлових будинків на більш ніж 6,9 га землі столичного Академмістечка. Мова йде про забудову на земельних…
У Київраді збираються передати оточенню Кушніра землю під історичною будівлею “лісопильні Сніжка”
У Київраді збираються передати оточенню Кушніра землю під історичною будівлею “лісопильні Сніжка”
09:00 У столиці розгорається черговий скандал щодо знищення історичної забудови. Мова про будівлю “лісопильні Сніжка” на вул. Турівській, 29-а у Подільському районі, земельну ділянку…
Banner
QlU7mDx4