У Київській обласній лікарні проходить службове розслідування через масові звільнення працівників

У Київській обласній лікарні проходить службове розслідування через масові звільнення працівників

У комунальному некомерційному підприємстві Київської обласної ради (КНП КОР) “Київська обласна лікарня” відсторонили від посади генерального директора Ігоря Кучму. Також на підприємстві проводять службове розслідування, причиною якого є інформація про невиплату мінімальної заробітної плати медпрацівникам у лютому – травні 2023 року. Внаслідок цього почалися масові звільнення працівників, що негативно вплинуло на якість медпослуг.

Про це, як передає KВ, повідомили у пресслужбі Київської обласної ради.

Підписуйтесь на “КиївВладу”
 

Згідно повідомлення пресслужби, до Київської обласної ради надійшло колективне звернення від понад 200 працівників КНП КОР “Київська обласна лікарня” щодо розірвання трудового договору з генеральним директором медичного закладу Ігорем Кучмою. 

Причиною звернення є порушення Ігорем Кучмою законних професійних прав та гарантій працівників лікарні, та невиплата заробітної плати в повному обсязі з лютого по травень 2023 року. 

“Це призвело до того, що чимало високопрофесійних лікарів з великим досвідом, змушені були звільнитися, а ті хто залишився, шукати роботу в інших медичних установах. Як наслідок, почалися масові звільнення, що негативно вплинуло на якість медичних послуг”, — прокоментували у Київській обласній раді.

Для перевірки наведених у колективному листі відомостей було призначено службове розслідування щодо генерального директора КНП КОР “Київська обласна лікарня” Ігоря Кучми. 

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Також, підставами для проведення службового розслідування стала інформація про наявну кредиторську заборгованість перед контрагентами за надані послуги, лікарські засоби, продукти харчування у розмірі близько 5 млн 235 тисяч гривень. 

“Станом на сьогодні коштів на рахунках підприємства недостатньо не лише для погашення зазначеної заборгованості, а й для виплати заробітної плати”, – наголосили у КОР.

Крім того, на території КНП КОР “Київська обласна лікарня” без чинних договорів оренди знаходяться приватні підприємці та підприємства. 

“Вони не тільки не сплачували орендну плату за користування комунальним майном до обласного бюджету, а ще й споживали комунальні послуги, за які сплачувало КНП КОР “Київська обласна лікарня”, – повідомили у пресслужбі комунального підприємства.

У пресслужбі зазначили, що дебіторська заборгованість перед підприємством становить більше 6 млн гривень. 

“Вказані кошти могли бути використанні для виплати заробітної плати працівникам та погашення заборгованості перед контрагентами підприємства”, – зауважили у пресслужбі.

Раніше KВ повідомила, що генерального директора КНП КОР “Київська обласна лікарня” Ігоря Кучму відсторонено від виконання обов’язків на час проведення службового розслідування. 

Читайте: На Київщині визначили 7 надкластерних, 10 кластерних та 17 загальних лікарень

Фото: Київська обласна рада 

КиївВлада

Автор:
Владислава Олійник
Рекомендуємо до перегляду
Справи насущні: скільки та на що у червні 2024-го витрачало Рокитне
Справи насущні: скільки та на що у червні 2024-го витрачало Рокитне
09:00 Протягом червня 2024 року Рокитне Білоцерківського району Київщини здійснило публічних закупівель на 2,33 млн гривень. Найбільшою покупкою селища став модульний будинок, де цілодобово…
Нацполіція хоче припинити “бездозвільну” житлову забудову “КСМ-Груп” на столичному Академмістечку
Нацполіція хоче припинити “бездозвільну” житлову забудову “КСМ-Груп” на столичному Академмістечку
09:00 Правоохоронці розслідують факти порушень законодавства при будівництві житлових будинків на більш ніж 6,9 га землі столичного Академмістечка. Мова йде про забудову на земельних…
У Київраді збираються передати оточенню Кушніра землю під історичною будівлею “лісопильні Сніжка”
У Київраді збираються передати оточенню Кушніра землю під історичною будівлею “лісопильні Сніжка”
09:00 У столиці розгорається черговий скандал щодо знищення історичної забудови. Мова про будівлю “лісопильні Сніжка” на вул. Турівській, 29-а у Подільському районі, земельну ділянку…
Banner
QlU7mDx4