У Київському зоопарку рятують оленів, вилучених у торговців “живим товаром” (фото)

У Київському зоопарку знайшла прихисток група плямистих оленів, вилучених у торговців “живим товаром”. Тварин нелегально перевозили в необладнаному кузові авто, один олень загинув, інших лісових мешканців із стресом, забоями та переломами передали до шпиталю зоопарку.

Про це, як передає KВ, йдеться у повідомленні пресслужби Київського зоопарку (Київзоо). 

Підписуйтесь на “КиївВладу”
 

“…співробітники Національної поліції привезли до шпиталю Київського зоопарку групу плямистих оленів, вилучених у торговців “живим товаром”. Тварин перевозили у необлаштованому металевому фургончику, як багаж”, – йдеться в повідомленні.


Як зазначили фахівці зоопарку, крім численних травм, забоїв та переломів олені були дуже виснажені та у стані надзвичайного стресу, а один з оленів був мертвим.


“Зараз наші ветеринари цілодобово роблять усе можливе аби зберегти життя хоча б частині групи. І найближчі 2 доби будуть критичними та вирішальними. Фізично і психологічно травмовані тварини відмовляються від їжі та навіть води”, – йдеться в дописі.

Зауважимо, що днями патрульні вночі на одному з блокпостів Києва зупинили вантажівку, в переобладнаному кузові якої водій перевозив 9 плямистих оленів. Одна тварина була мертва.

Жодних дозвільних документів на тварин керманич не мав, та повідомив, що просто перевозив тварин з Сумської області на Рівненщину.

Щодо дій чоловіка внесені відомості до ЄРДР за ч. 1 ст. 299 (Жорстоке поводження з тваринами) ККУ. Оленів вилучили і передали до столичного зоопарку.


Нагадаємо, у Київському зоопарку пара сервалів, врятованих від ворожих обстрілів з Курахового на Донеччині, отримали власний вольєр. Із постраждалого регіону вивезли чотирьох тварин, всі вони були у стані важкого стресу. Також пара котячих лемурів Адам і Джулія розпочали сімейне життя у новій домівці. У березні 2022 року лемур Адам був поранений у Херсоні під час обстрілу. Хвостатого евакуювали до столиці, згодом до нього приєдналася і його подруга лемур Джулія. 

Читайте: У Київському зоопарку хвилясті калао повернулись до свого літнього маєтку (фото)

Фото: Київський зоопарк, Патрульна поліція Києва

КиївВлада

Автор:
Олександр Попов
Поділитися
Поділитися
Поділитися
QlU7mDx4

Рекомендуємо до перегляду

Втрати на понад 433 млн гривень: правоохоронці розслідують махінації в сфері паркування Києва
09:00 Столичні правоохоронці продовжують фіксувати численні порушення в діяльності КП “Київтранспарксервіс”. Наразі в рамках двох кримінальних проваджень слідчі вивчають факти втрати цим підприємством і,…
Справи насущні: скільки та на що у квітні 2024-го витрачав Київ
09:00 У квітні поточного року загальна вартість публічних замовлень столиці сягла 3,3 млрд гривень, що на 650 млн гривень більше, ніж місяцем раніше. Найбільшу…
Підкуп експертів і тиск на свідків: керівнику “Київмедспецтрансу” загрожує до 12 років позбавлення волі
09:00 Директору КО “Київмедспецтранс” Віталію Безносюку (на колажі) загрожує до 12 років позбавлення волі за низку корупційних правопорушень. Наразі він є офіційним підозрюваним в…
QlU7mDx4