У “Київводоканалі” знову проводять обшуки

У “Київводоканалі” знову проводять обшуки

Сьогодні, 28 липня 2023 року, у приміщеннях ПрАТ “АК “Київводоканал” правоохоронці проводять обшуки. Обшуки стосуються досудового розслідування щодо закупівель, проведених “Київводоканалом” за нібито завищеними цінами.


Про це KВ стало відомо з повідомлення пресслужби ПрАТ “АК “Київводоканал”


Підписуйтесь на “КиївВладу”
 

Як повідомляється, у “Київводоканалі” проводяться обшуки слідчими СУ ГУ НП, відповідно до ухвали Голосіївського районного суду м. Києва. Обшуки стосуються досудового розслідування щодо закупівель, проведених Київводоканалом за нібито завищеними цінами.


У “Київводоканалі” наголошують, що усі закупівлі компанія проводить за процедурою відкритих торгів у системі Prozorro у встановленому Законом України порядку. Ці закупівлі регулярно моніторить Державна аудиторська служба України на предмет дотримання законності та правильності проведення торгів і жодних зауважень до процедур при моніторингу не надавала.


В компанії також зазначають, що “Київводоканал” вже більше року “знаходиться під тиском правоохоронних органів”.


“Необгрунтовані підозри, обвинувачення та обшуки, відволікають працівників критичної інфраструктури від їх прямих обов’язків та створюють психологічний тиск. Це може напряму вплинути на роботу підприємства та на стабільність водопостачання міста. Працівники Київводоканалу розраховують на об’єктивне та неупереджене розслідування, а не чергову спробу дискредитувати міське підприємство”, – заявили у “Київводоканалі”.


Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Раніше KВ повідомляла, що двом посадовцям ПрАТ “Київводоканал” та підряднику повідомлено про підозру в розтраті понад 1,7 млн гривень бюджетних коштів. Чиновників та керівника підконтрольного їм підприємства підозрюють у змові при проведенні тендерів на закупівлю глибинних насосів. Правоохоронці встановили, що в результаті обладнання було закуплено за цінами значно вище ринкових. 


Читайте: Двом посадовцям “Київводоканалу” повідомили про підозру у розкраданні 1,7 млн гривень при закупівлі насосів


Це не перша підозра, отримана посадовцями “Київводоканалу”. Так, у січні 2023 року правоохоронці оголосили двом посадовцям “Київводоканалу” підозри  у зловживання службовим становищем при проведенні тендерів на закупівлю глибинних насосів. У пресслужбі ПрАТ “АК “Київводоканал” повідомили, що підприємство розраховує на об’єктивне та неупереджене розслідування правоохоронних органів. У релізі наголосили, що закупівля проводилась за процедурою відкритих торгів у системі Prozorro у встановленому законом України порядку. Згодом, у лютому поточного року, до суду було скеровано обвинувальний акт у згаданій справі.

Читайте: Посадовці “Київводоканалу” та підрядник постануть перед судом у справі про привласнення 2 млн гривень на закупівлі насосів

Як інформувала KВ, згодом, у червні 2023 року, керівнику департаменту “Київводоканалу” та підряднику оголосили про підозру у розтраті бюджетних коштів. Їм інкримінують нанесення збитків у понад 1,7 млн гривень під час закупівлі насосів.

Читайте: Керівника Департаменту Київводоканалу та підрядника підозрюють у привласненні коштів при закупівлі насосного обладнання


Зауважимо, ПрАТ “АК “Київводоканал” з з квітня 2016 року по квітень 2021 року очолював Дмитро Новицький, З квітня 2021 року головою правління та генеральним директором ПрАТ “АК “Київводоканал” був Сергій Крушановський. У липні 2023 року до  виконання обов’язків Голови правління – генерального директора ПрАТ “АК “Київводоканал” приступив Олег Лисюк.

Фото: comments.ua

КиївВлада

Автор:
Бровко Ігор
Поділитися
Поділитися
Поділитися
Рекомендуємо до перегляду
У Київраді збираються передати оточенню Кушніра землю під історичною будівлею “лісопильні Сніжка”
У Київраді збираються передати оточенню Кушніра землю під історичною будівлею “лісопильні Сніжка”
09:00 У столиці розгорається черговий скандал щодо знищення історичної забудови. Мова про будівлю “лісопильні Сніжка” на вул. Турівській, 29-а у Подільському районі, земельну ділянку…
Витрачені в 2023 році на ремонт столичних парків “Орлятко” і “Юність” гроші могли бути розкрадені
Витрачені в 2023 році на ремонт столичних парків “Орлятко” і “Юність” гроші могли бути розкрадені
09:00 Нацполіція вивчає факти можливих розтрати і привласнення бюджетних коштів при здійсненні капітальних ремонтів та реконструкцій парків “Юність” та “Орлятко” у Солом’янському районі Києва.…
“Київтеплоенерго” закупило 15 австрійських міні-ТЕЦ на рекордні 1,12 млрд гривень
“Київтеплоенерго” закупило 15 австрійських міні-ТЕЦ на рекордні 1,12 млрд гривень
09:00 КП “Київтеплоенерго” на 1,12 млрд гривень замовило півтора десятки когенераційних установок для виробництва тепла та електрики. Для такого обладнання ця вартість закупівлі є…
Banner
QlU7mDx4