У “Київзеленбуді” проводяться обшуки щодо діяльності підрядних організацій, – КМДА

У “Київзеленбуді” проводяться обшуки щодо діяльності підрядних організацій, - КМДА

Сьогодні, 15 листопада, правоохоронці проводять обшуки службових приміщень комунального об’єднання (КО) “Київзеленбуд”. Підприємство надає необхідні наявні документи та сприяє розслідуванню. 

Про це, як передає KВ, йдеться в повідомленні Київської міської адміністрації (КМДА).


Підписуйтесь на “КиївВладу”
 


“Сьогодні, 15 листопада, співробітники Дарницького управління поліції ГУНП у місті Києві проводять обшуки у службових приміщеннях КО “Київзеленбуд””, – йдеться в повідомленні.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Зазначається, що комунальники надають всі необхідні наявні документи та всіляко сприяють повному й всебічному розслідуванню у встановленому кримінально-процесуальним законодавством порядку.


Нагадаємо, у липні 2023 року своє крісло покинув багаторічний очільник КО “Київзеленбуд” Олексій Король. У жовтні Київський міський голова Віталій Кличко призначив нового голову комунального об’єднання, ним став Бахмат Юрій Олексійович.


Як інформувала KВ, діяльність зеленбудівців та їх підрядників  регулярно привертає увагу правоохоронців. Зокрема 30 жовтня поточного року було повідомлено про підозру посадовцю “Київзеленбуду” за ремонт доріжок у столичному Гідропарку зі збитками у 300 тис. гривень. Також у жовтні 2023 року стало відомо, що правоохоронці вивчають факти можливої системної корупції з боку посадовців КО “Київзеленбуд” та його підрядників. Слідчі Нацполіції вважають, що протягом останніх трьох років посадовці “Київзеленбуд” спільно з 7 компаніями-підрядниками суттєво “нажилися” на завищенні цін при проведенні благоустрою столичних зелених зон. Зокрема, в епіцентрі уваги правоохоронців опинилися роботи на суму більш ніж 52 млн гривень в парку ім. М. Рильського та парку біля затоки Берковщина, які виконував “улюблений” підрядник “Київзеленбуду” – ТОВ “Євротехнології Груп”. Одним із організаторів цієї схеми, судячи з усього, є тепер вже ексгендиректор вказаного КО Олексій Король, який, до речі, з серпня 2023 року очолює Північний офіс Держаудитслужби. 


Читайте: “Королівські розпили”: Нацполіція розслідує масове привласнення бюджетних коштів при благоустрої зелених зон столиці


Раніше, влітку цього року НАБУ закінчило слідство щодо “бюджетних розпилів” у КО “Київзеленбуд” при закупівлі спецтехніки з-за кордону через сумнівних “посередників”. 28 липня цю справу по суті почав розглядати Вищий антикорупційний суд (ВАКС): десяти фігурантам даного провадження інкримінується заволодіння коштами на суму 115,1 млн гривень, відмивання доходів та зловживання службовим становищем. 


Читайте: НАБУ і САП передали до суду справу щодо розкрадання 115 млн гривень на закупівлях “Київзеленбуду”


Фото:  відкриті джерела

КиївВлада

Автор:
Олександр Попов
Поділитися
Поділитися
Поділитися
Рекомендуємо до перегляду
Витрачені в 2023 році на ремонт столичних парків “Орлятко” і “Юність” гроші могли бути розкрадені
Витрачені в 2023 році на ремонт столичних парків “Орлятко” і “Юність” гроші могли бути розкрадені
09:00 Нацполіція вивчає факти можливих розтрати і привласнення бюджетних коштів при здійсненні капітальних ремонтів та реконструкцій парків “Юність” та “Орлятко” у Солом’янському районі Києва.…
“Київтеплоенерго” закупило 15 австрійських міні-ТЕЦ на рекордні 1,12 млрд гривень
“Київтеплоенерго” закупило 15 австрійських міні-ТЕЦ на рекордні 1,12 млрд гривень
09:00 КП “Київтеплоенерго” на 1,12 млрд гривень замовило півтора десятки когенераційних установок для виробництва тепла та електрики. Для такого обладнання ця вартість закупівлі є…
НАБУ в курсі: Вишневе заплатить 290 млн гривень фірмі соратника Кличка
НАБУ в курсі: Вишневе заплатить 290 млн гривень фірмі соратника Кличка
16:00 У Вишневому не на жарт вирішили зайнятися безпекою школярів – за 291 млн гривень замовлено будівництво укриттів у міській школі №1 та ліцеї…
Banner
QlU7mDx4