У Києві до Дня незалежності відбудеться «Забіг у вишиванках»

У Києві до Дня незалежності відбудеться «Забіг у вишиванках»

25  серпня у Києві відбудеться традиційний,  11-й «Забіг у вишиванках». Організатори збирають дорослих та дітей, які біжать дистанції у 5, 10, 21,1 км. Щорічна подія присвячена до Дня незалежності України і відбувається у різних містах та країнах. 

Про це КВ стало відомо з повідомлення організаторів.

“Забіг у вишиванках” — спортивна подія, яка з 2014 року обʼєднує людей різного віку у куточках з усього світу. Заснована в Україні, ініціатива набула міжнародного масштабу: так, учасники, одягнені у вишиванки чи форму з її символікою, долають свої бігові дистанції в містах України, Європи та США», — зазначають організатори.

До участі у забігу на дистанцію 5 км допускаються всі бажаючі від 14+ років. Дистанція на 10 км розрахована на бігунів від 16+ років, і найдовша у 21,1 км — для учасників від 18+ років, які не мають протипоказань за станом здоров’я. Також організаторами передбачені окремі «дитячі» дистанції на 100 і 500 метрів, для дітей віком до 6 і від 7 до 13 років відповідно.

У цьому році до традиційних дистанцій у 5, 10, 21,1 км організатори додали ще скандинавську ходьбу на 5 км. Вікових обмежень ця категорія не має.

Для учасників бойових дій та дітей участь у біговому змаганні є безоплатною. Усі решта дистанції — 900 гривень.

Для участі у забігу необхідно зареєструватися за посиланням.

У 2023 році подія зібрала понад 1500 учасників у Києві.

Ініціатор події український легкоатлет та марафонець, тренер з бігу на довгі дистанції, учасник літніх Олімпійських ігор у Пекіні Олександр Кузін.

Організатори:  Марафонский клуб «Тарас Бульба» – ГО, створена у 2014 ентузіастами марафонського бігу та професіональними спортсменами задля популяризації здорового способу життя, розвитку дитячого та молодіжного спорту в Україні, і зокрема повернення Києву слави міста марафонців. Олександр Кузін – засновник клубу, український легкоатлет, фахівець із бігу на довгі дистанції, кросу та марафону. Учасник літніх Олімпійських ігор у Пекіні. Майстер спорту України міжнародного класу.
Creative States — співорганізатор «Забігу у вишиванках». Українська компанія, яка будує екосистему продуктів для лайфстайлу повного циклу: від офісних рішень для роботи до супроводу дозвілля та розвитку резидентів. Партнер міжнародних та українських компаній, серед яких monobank, Glovo, Дія.City, Європейська Бізнес Асоціація, Fiverr, Lyft, POMITNI, Purcari Wine та багатьох інших проєктів, різного масштабу та індустрій.

Читайте: До Дня Києва у всіх районах висадили квіткові композиції за мотивами картин українських митців (локації)

Фото: організаторів

КиївВлада

Оксана Олійникова

Поділитися
Поділитися
Поділитися
Рекомендуємо до перегляду
Битва за 723 га: Дачний кооператив намагається скасувати реєстрацію землі НПП “Голосіївський”
Битва за 723 га: Дачний кооператив намагається скасувати реєстрацію землі НПП “Голосіївський”
09:00 Обслуговуючий кооператив (ОК) “Гайок-МІ” в рамках двох судових справ намагається скасувати рішення Київради від 2012 року про відведення 723,69 га землі в постійне…
Справи насущні: скільки та на що у серпні 2024-го витрачав Іванків
Справи насущні: скільки та на що у серпні 2024-го витрачав Іванків
09:00 У серпні поточного року бюджетні замовники селища Іванків Вишгородського району зробили замовлень майже на 2,7 млн гривень. Майже чверть цих грошей “пішла” на…
Гроші в нікуди та сумнівні демонтажі: аудитори перевірили, як в КМДА контролюють благоустрій
Гроші в нікуди та сумнівні демонтажі: аудитори перевірили, як в КМДА контролюють благоустрій
09:00 Аудитори Київської міськдержадміністрації (КМДА) нещодавно завершили перевірку діяльності Департаменту територіального контролю КМДА (раніше – Департамент міського благоустрою) і КП “Київблагоустрій за період 2021-2023…
Banner
QlU7mDx4