У Києві на ремонті центру нефрології завищили ціни на будматеріали

У Києві на ремонті центру нефрології завищили ціни на будматеріали

КНП «Київський міський центр нефрології та діалізу» за результатами відкритих торгів уклало угоду з ТОВ «Абсолют-Клімат» на капітальний ремонт другого, третього поверхів та даху. Сума контракту склала  82 млн грн.

Про це КВ стало відомо з повідомлення проєкту DOZORRO TI Ukraine.

Зазначається, що сума контракту склала  82 млн грн.

Відремонтувати лікувальний підрозділ №6 центру нефрології та діалізу по вулиці Юрія Іллєнка, 16 підрядник має до кінця 2025 року. Зокрема — замінити вікна та двері, відремонтувати підлогу, стелю і стіни, провести електромонтажні роботи, опалення, вентиляцію та кондиціонування, каналізацію, водопостачання.

У підсумковій відомості ресурсів 43,4 млн грн заклали на будівельні матеріали.  Відпускні ціни на найбільші позиції від 36% до 181% перевищують ринкові.

Журналісти навели декілька прикладів, які вплинули на кінцеву вартість угоди:

  • Стяжку Ceresit CN-178 вписали в кошторис по 34,20 грн/кг (усі ціни вказано з ПДВ). Офіційний сайт Ceresit продає таку по 27,80 грн/кг, Wikibud — за таку ж ціну. Переплата на стяжці складає 1 млн грн.
  • Завищені ціни й на F-профіль, який заклали по 235,03 грн/шт. «Профіль центр» продає їх по 100 грн/м, Avers — по 81,38 грн/м,  а Leroymerlin — по 72 грн/м.
  • Профіль CD 60/27 вписали по 69,84 грн/м, тоді як «Постройка» продає його по 40 грн/м, а «Фенікс центр» — по 54,75 грн/м.

Отже, лише на цих семи позиціях ймовірна переплата може сягати 2,3 млн грн.

Одна з найдорожчих і найбільших позицій вказана без будь-яких характеристик, що ускладнює порівняння ціни з ринковою. Так, лінолеум вписали по 2 491,96 грн/кв.м. Ціна на лінолеум в «Епіцентрі» від 222 до 1 124 грн/кв.м.  Це викликає питання щодо доцільності використання такого дорогого лінолеуму в лікарні.

Ціна договору динамічна, що дозволяє коригувати вартість залежно від змін ринкових цін на матеріали.

Розробленням проєктної документації на ремонт другого, третього поверхів та даху займалося ТОВ «Інжинірингбуд Лтд» за 998 тис. грн.  Її власником є Євгеній Ковгаров. Ще кілька років тому серед власників компанії був В’ячеслав Березовський. Цей самий Березовський нині є власником та директором ТОВ «Абсолют-Клімат».

Замовник вже укладав наприкінці 2023 року угоду з ТОВ «Абсолют-Клімат» на капітальний ремонт поверхів та підвалу лікарні, що по вулиці П. Запорожця, 26. Тоді вартість угоди склала 693 млн грн. Як повідомляли «Наші гроші», ймовірна переплата на будівельних матеріалах з ремонту може скласти в 6,7 млн грн. Ціни завищили на вікна, кабелі, ґрунтовку, цеглу. У червні вартість робіт зменшили на 49,4 млн грн через відсутність фінансування. Власне на таку суму й уклали пряму угоду з ТОВ «Абсолют-Клімат» того ж місяця, але ціни на деякі матеріали знову виявилися завищеними.

DOZORRO також неодноразово виявляло переплати в закупівлях цього підрядника. Цього місяця повідомлялося про можливу переплату понад 6 млн грн на реконструкції дитячого будинку «Берізка» в Києві, а минулого – про майже 5 млн грн переплати на ремонті приймального відділення Київської міської лікарні швидкої допомоги.

З 2017 року ТОВ «Абсолют-Клімат» отримало замовлень на 4,6 млрд грн, з них 1,1 млрд грн від КНП «Київський міський центр нефрології та діалізу».

Читайте: Завищені ціни: підрядник госпіталя ветеранів за 104 млн відремонтує лікарню швидкої по завищених цінах, – ЗМІ

Фото: DOZORRO

КиївВлада

Поділитися
Поділитися
Поділитися
Рекомендуємо до перегляду
На зв’язку: в Укртелеком розповіли про протидію блекаутам та розбудову мереж на Київщині
На зв’язку: в Укртелеком розповіли про протидію блекаутам та розбудову мереж на Київщині
14:00 Телефонія та зв’язок стали однією з цілей під час нападу росіян одразу після вторгнення їх на Київщину. Оператори зв’язку області постали перед необхідністю…
Справи насущні: скільки та на що у вересні 2024-го витрачав Бориспіль
Справи насущні: скільки та на що у вересні 2024-го витрачав Бориспіль
10:00 У вересні бориспільські замовники провели через Prozorro договорів загальною ціною 19,63 млн гривень. Найдорожчим вкладенням міста стало продовження реконструкції амбулаторії в селі Рогозів,…
Підозра іноземцю: на капремонті гуртожитка “Київпастрансу” могли вкрасти 1,8 млн гривень
Підозра іноземцю: на капремонті гуртожитка “Київпастрансу” могли вкрасти 1,8 млн гривень
09:00 Нацполіція розслідує справу щодо розкрадання 1,8 млн гривень столичного бюджету при здійсненні капремонту одного з гуртожитків КП “Київпастранс” на вул. Мрії (раніше мала…
Banner
QlU7mDx4