У Києві обмежать освітлення вулиць

Київ працює над пошуком оптимальних варіантів економії електроенергії в місті. Зокрема буде обмежено освітлення вулиць. 

Про це, як стало відомо КВ, повідомляє КМВА.

Повідомляється, що влада працює над пошуком оптимальних варіантів економії електроенергії без шкоди для життєдіяльності міста. 

“Вже прийнято рішення мінімізувати вечірнє освітлення вулиць. Повністю  виключати усі ліхтарі не будемо. Завдяки системі керування зовнішнім освітленням ми знизимо яскравість освітлювальних приладів, що дозволить досягти загальної економії не менше 20%”, – йдеться у повідомленні. 

Продовжують шукати інші джерела економії, але зазначається, що постачання електроенергії в квартири киян відбуватиметься без обмежень. 

“Але наполегливо прошу усіх мешканців столиці – економте!!!  Особливо у найважливіші для енергосистеми години навантажень – з 18:00 по 23:00. Не вмикайте всі потужні електроприлади одночасно, перенесіть прання на ніч, вимикайте світло в порожніх приміщеннях. Допомагайте своєю економією балансувати енергосистему!”, – закликає киян очільник КМВА Сергій Попко. 

Таким чином, зазначає КМВА, можна допомогти«Укренерго» уникнути потенційних крайніх заходів – застосування аварійних відключень для побутових споживачів по всій Україні. 

Читайте: Енергетики попередили киян про можливі відключення світла

Фото: відкриті джерела

КиївВлада

Геннадій Олійников

Поділитися
Поділитися
Поділитися
QlU7mDx4

Рекомендуємо до перегляду

Смертельна ДТП на трасі Іванків-Радомишль: зміна балансоутримувача дороги, історія ремонтів та перевірок
13:00 Не минуло і кількох тижнів з дня автотрощі на автодорозі Іванків-Радомишль, яка забрала два життя та призвела до серйозних травмувань семи людей, як…
КП замість ПрАТ: столична міськрада вирішила створити “новий “Київводоканал”
09:00 Вже в 2025 році централізовані послуги з водопостачання і водовідведення в столиці може почати надавати новий монополіст – КП “Київводоканал”. Київрада надала КМДА…
Сміттєві війни: суд зобов’язав ТОВ “Утілсервіс” відшкодувати Бородянці понад 1,2 млн гривень
09:56 Обласна прокуратура у Господарському суді Київської області домоглася від місцевого підприємства відшкодування понад 1,2 млн гривень на користь  Бородянської громади. Причиною стало самовільне…
QlU7mDx4