У Києві пенсіонер напідпитку напав на волонтерку

У Києві пенсіонер напідпитку напав на волонтерку

У столиці двоє людей намагались розпочати розмову з дівчиною-волонтеркою, яка поверталася з прощання із загиблою госпітальєркою. Не бажаючи спілкування з незнайомцями, вона відповіла, що не розуміє їх. Відповідь дівчини українською мовою викликала агресію співрозмовників, які почали нецензурно ображати її. Агресивних чоловіків вона почала знімати на мобільний телефон. Підозрюваний – 73-річний торговець з ринку – наздогнав дівчину і вихопив у неї телефон, аби вона не могла його знімати, а згодом плюнув дівчині в обличчя. А його супутник долонею вдарив постраждалу в ніс. 

Про це КВ дізналася з повідомлення Київської міської прокуратури.

“Дівчині вдалося повернути телефон. Після чого зловмисники зникли з місця події. Інцидент стався поблизу входу в підземний перехід по вулиці Новоконстянтинівській. Відео цього конфлікту постраждала виклала в соцмережі, тож правоохоронці під час моніторингу мережі Інтернет виявили його та розпочали кримінальне провадження”, – сказано в повідомленні.

Одним з учасників конфлікту виявився 73-річний мешканець столичного Печерська, що торгує на ринку на Куренівці. Його дії кваліфіковано як хуліганство, вчинене групою осіб. Свою вину чоловік не визнає і стверджує, що на відео не він і ніякого конфлікту з дівчиною не пам’ятає через свій поважний вік. 

Йому повідомлено про підозру за фактом вчинення грубого порушення громадського порядку, вчиненого групою осіб, з мотивів явної неповаги до суспільства, що супроводжувалося особливою зухвалістю відносно потерпілої (за ч.2 ст.296 КК України).

Місцезнаходження іншого учасника конфлікту ще встановлюється. 

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі строком до 4 років.

Читайте: На ринку в Оболонському районі п’яний чоловік влаштував стрілянину

Фото: Київська міська прокуратура

КиївВлада

Поділитися
Поділитися
Поділитися
Рекомендуємо до перегляду
БЕБ заблокувало розчистку озера Синє в Києві
БЕБ заблокувало розчистку озера Синє в Києві
16:45 Не встиг БЕБ скасувати тендер, як "Плесо" знову оголошує процедуру пошуку підрядника по розчистці озера Синє.
Справи насущні: скільки та на що у травні 2024-го витрачали Чабани
Справи насущні: скільки та на що у травні 2024-го витрачали Чабани
09:00 Протягом травня селищною владою Чабанів Фастівського району через Prozorro було зроблено замовлень рівно на 3 млн гривень. Одну третину цієї суми спрямували на…
Дрони для фронту: як, за скільки і які громади Київщини озброюють ЗСУ
Дрони для фронту: як, за скільки і які громади Київщини озброюють ЗСУ
09:00 З початку 2024 року громади Київщини активно закуповують безпілотні літальні апарати, дрони та квадрокоптери для потреб ЗСУ. Майже за пів року 24 громади…
Banner
QlU7mDx4