У Києві підприємця підозрюють у благоустрої озера Гнилуша зі збитками в 320 тисяч гривень

директор підрядної компанії вніс неправдиві відомості до акту виконаних робіт.

 

У Києві правоохоронці повідомили про підозру в розтраті чужого майна та службовому підробленні директору підрядної організації, яка проводила благоустрій озера Гнилуша. Підприємцю інкримінують внесення неправдивих відомостей до акту виконаних робіт. Експертами підтверджено завдання збитків місцевому бюджету  на суму понад 330 тис. гривень.

Про це, як передає КВ, йдеться в повідомленні пресслужби ГУ Нацполіції в Києві.

Згідно з повідомленням у 2018 році комунальне підприємство Київської міської державної адміністрації та підрядна компанія уклали договір про проведення капітального ремонту по благоустрою озера Гнилуша у Деснянському районі столиці.

Правоохоронці встановили, що директор підрядної компанії вніс неправдиві відомості до акту виконаних робіт.

“Зокрема, зазначена у документах спецтехніка не використовувалась, тому роботи з розчищення озера не були виконані в повному обсязі. Внаслідок злочинних дій правопорушників вчинено розтрату бюджетних коштів у розмірі 332 тис. 825 гривень”, – йдеться в дописі.

Слідчі, за процесуального керівництва Деснянської окружної прокуратури міста Києва, повідомили про підозру керівнику підрядної організації у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 4 ст. 191 (розтрата чужого майна шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем) та ч. 2 ст. 366 (службове підроблення) Кримінального кодексу України.

За вчинене зловмиснику загрожує до восьми років позбавлення волі, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Нагадаємо, у березня 2024 року було повідомлено про підозру інженеру з технічного нагляду КП “Плесо”. Він обвинувачується у незалежному благоустрої озера Гнилуша, що у Деснянському районі. За даними правоохоронців, дії  працівника КП “Плесо” спричинили збитки бюджету у 330 тисяч гривень.

Читайте: У службових приміщеннях КП “Плесо” проходять обшуки

Фото: ГУ Нацполіції в Києві

КиївВлада

Олександр Попов

Поділитися 0
Поділитися 0
Поділитися 0
QlU7mDx4

Рекомендуємо до перегляду

Нацгвардія України: до Перемоги та після Перемоги
14:37 Розглядаючи перспективу служби в Національній гвардії України, важливо пам’ятати, що це не лише правоохоронна силова структура, але й нагода стати частиною великого братства…
До кінця 2024 року “Інтергал-Буд” планує ввести в експлуатацію ще 200 тисяч квадратних метрів житла, – комерційна директорка Анна Лаєвська
10:00 Основні гравці столичного будівельного ринку попри війну бачать у 2024 році можливості для розвитку. Основні надії покладаються на житлову нерухомість, обережний оптимізм –…
Справи насущні: скільки та на що у березні 2024-го витрачав Макарів
12:00 Зробили замовлень на понад 20 млн гривень
QlU7mDx4