Інженер з технічного нагляду КП “Плесо” підозрюється у збитковому благоустрої озера Гнилуша на понад 330 тисяч гривень

За процесуального керівництва Деснянської окружної прокуратури м. Києва повідомлено про підозру інженеру з технічного нагляду КП “Плесо”. Він обвинувачується у незалежному благоустрої озера Гнилуша, що у Деснянському районі. Дії працівника КП “Плесо” спричинили збитки бюджету у 330 тисяч гривень.

Про це KВ стало відомо з повідомлення пресслужби Київської міської прокуратури.

Підписуйтесь на “КиївВладу”
 

Слідством установлено, що між КП “Плесо” та підрядною організацією укладено договір для проведення днопоглиблюваних робіт при проведенні благоустрою м. Києва.

“Неналежно виконуючи свої службові обов’язки, інженер з технічного нагляду КП “Плесо” у червні 2019 року підписав акт приймання виконаних підрядником робіт, до якого внесені недостовірні відомості щодо обсягів виконаних робіт. В актах було зазначено використання під час благоустрою озера спеціальної техніки, яка насправді не використовувалась”, – йдеться у повідомленні Київської міської прокуратури.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Зазначається, що на підставі вказаної інформації КП “Плесо” перерахувало на користь підрядника понад 1,3 млн гривень за виконані роботи. 

У пресслужбі наголосили, що, згідно судової будівельно-технічної експертизи, загальна вартість невиконаних робіт становить понад 330 тисяч гривень.

Крім того, зазначається, що в ході слідства буде надано правову оцінку діям підрядника та інших службових осіб КП “Плесо”.

Читайте: На Виноградарі майже висохло озеро Синє (фото)

Фото: Київська міська прокуратура 

КиївВлада

Автор:
Владислава Олійник
Поділитися
Поділитися
Поділитися
QlU7mDx4

Рекомендуємо до перегляду

Втрати на понад 433 млн гривень: правоохоронці розслідують махінації в сфері паркування Києва
09:00 Столичні правоохоронці продовжують фіксувати численні порушення в діяльності КП “Київтранспарксервіс”. Наразі в рамках двох кримінальних проваджень слідчі вивчають факти втрати цим підприємством і,…
Справи насущні: скільки та на що у квітні 2024-го витрачав Київ
09:00 У квітні поточного року загальна вартість публічних замовлень столиці сягла 3,3 млрд гривень, що на 650 млн гривень більше, ніж місяцем раніше. Найбільшу…
Підкуп експертів і тиск на свідків: керівнику “Київмедспецтрансу” загрожує до 12 років позбавлення волі
09:00 Директору КО “Київмедспецтранс” Віталію Безносюку (на колажі) загрожує до 12 років позбавлення волі за низку корупційних правопорушень. Наразі він є офіційним підозрюваним в…
QlU7mDx4