У Києві презентували новий рід військ ЗСУ – Сили безпілотних систем

У Києві презентували новий рід військ ЗСУ - Сили безпілотних систем

У Києві презентували новий рід військ ЗСУ – Сили безпілотних систем. Безпілотні системи мають допомогти захистити життя військових та уражати противника на всю глибину аж до російського Уралу.

Про це КВ дізналася з повідомлення МО.

“Символом нового роду військ стала ластівка, створена нейромережею, яка символізує перемогу”, – кажуть в Міноборони.

“У нас є гарна перспектива для перемоги у війні проти рф. Цю перемогу ми можемо досягти завдяки вашому розуму, вашій наполегливості та завдяки тому, що ви робите, аби захистити життя та здоровʼя наших військовослужбовців, дедалі більше залучаючи до виконання бойових завдань у повітрі, на землі та на морі — роботів і безпілотні системи», – зазначив перший заступник міністра оборони Іван Гаврилюк, а командувач Сил безпілотних систем полковник Вадим Сухаревський зазначив, що Україна вивчає досвід сучасної війни та одразу впроваджує зміни: “Ми показали сьогодні усьому світу, що Україна відійшла від консервативного підходу. Сьогодні ми створили прецедент. Таким чином, ми готові диктувати правила цієї війни для подальших успіхів”.

Сили безпілотних систем були створені 7 травня 2024 року. Підрозділи Сил безпілотних систем ЗСУ планують укомплектувати на 20 відсотків досвідченими командирами з бойових підрозділів і ще на 80 відсотків за рахунок рекрутингу.

Читайте: Командувачем Сил безпілотних систем ЗСУ призначено Вадима Сухаревського

Фото: АрміяInform

КиївВлада

Олексій Ігнатьєв

Рекомендуємо до перегляду
БЕБ заблокувало розчистку озера Синє в Києві
БЕБ заблокувало розчистку озера Синє в Києві
16:45 Не встиг БЕБ скасувати тендер, як "Плесо" знову оголошує процедуру пошуку підрядника по розчистці озера Синє.
Справи насущні: скільки та на що у травні 2024-го витрачали Чабани
Справи насущні: скільки та на що у травні 2024-го витрачали Чабани
09:00 Протягом травня селищною владою Чабанів Фастівського району через Prozorro було зроблено замовлень рівно на 3 млн гривень. Одну третину цієї суми спрямували на…
Дрони для фронту: як, за скільки і які громади Київщини озброюють ЗСУ
Дрони для фронту: як, за скільки і які громади Київщини озброюють ЗСУ
09:00 З початку 2024 року громади Київщини активно закуповують безпілотні літальні апарати, дрони та квадрокоптери для потреб ЗСУ. Майже за пів року 24 громади…
Banner
QlU7mDx4