У Києві у висохле озеро Синє зливатимуть артезіанську воду (графік робіт)

У Києві у висохле озеро Синє зливатимуть артезіанську воду (графік робіт)

Комунальне підприємство “Київводоканал” буде здійснювати скид чистої артезіанської води в озеро Синє під час промивки резервуарів чистої води на насосній водопровідній станції “Виноградар-1”, яка виконується згідно з річним графіком.

Про це, як передає КВ, повідомили у пресслужбі КП “Плесо”.

Комунальники наголошують, що артезіанська вода проходить через природні фільтри землі, тому є чистою та безпечною для навколишнього середовища, не містить шкідливих домішок та відповідає всім санітарним нормам.

У повідомленні зазначається, що роботи заплановані на конкретні дати та час:

  • 07 серпня 2024 року з 22:00 до 05:00
  • 12 серпня 2024 року з 22:00 до 05:00
  • 13 серпня 2024 року з 22:00 до 05:00
  • 14 серпня 2024 року з 22:00 до 05:00.

У КП також додали, що промивка резервуарів чистої води є стандартною процедурою, яка дозволяє забезпечувати належне функціонування насосної станції та підтримку якості водопостачання, а скид води є частиною цієї процедури.

“КП «Плесо» продовжує працювати над реалізацією проєкту з відновлення озера Синє і найближчим часом оголосить новий тендер”, – додали у КП “Плесо”.

Нагадаємо, 25 червня 2024 року КП “Плесо” вчергове оголосило тендер на розчистку озера Синє на столичному масиві Виноградар. Вартість питання – 96,35 млн гривень. Це вже третій тендер по Синьому в цьому році. Перший відмінили, через “відсутність учасників”, другий скасовано за листом Київського територіального управління Бюро економічної безпеки (БЕБ). На думку аналітиків БЕБ, переможець тендеру не відповідає кваліфікаційним вимогам та повідомив про себе недостовірні дані. В БЕБ стверджують, що такими чином убезпечили міський бюджет від неефективного використання понад 79 млн гривень. 

Як писала КВ, ще в серпні 2023 року мешканці столичного масиву Виноградар почали бити на сполох, заявляючи про катострофічне обміління озера, припустивши, що водний об’єкт навмисне знищують під чергову забудову. 

Нагадаємо, у 2018 році КП “Плесо” планувало розробити проєкт розчистки та благоустрою Синього озера. Кошти на це обсягом 850 тисяч гривень, як відомо, було закладено в межах Київського міського фонду охорони навколишнього природного середовища на 2018 рік.

Проте у 2020 році жителі Подільського району продовжували скаржитися на стан озера.  При цьому, як зазначалося, балансоутримувач озера КП “Плесо” ніяк не міг провести очищення озера, хоча гроші на це було виділено.

У липні 2020 року депутат Київради VIII скликання Юрій Дідовець (фракція “Батьківщина”) висловив незадоволення відповіддю “Київводоканалу” щодо причин припинення наповнення водою озера Синє у Подільському районі. У свою чергу мешканці житлового масиву Виноградар досі були стурбовані  бездіяльністю КП “Плесо”.

У жовтні 2021 року столична міськрада затвердила програму екологічного благополуччя Києва на 2022-2025 роки, до якої таки потрапила умова про розчищення та благоустрій озера Синє, що в Подільському районі.

Читайте: БЕБ заблокувало розчистку озера Синє в Києві

Фото: з відкритих джерел 

КиївВлада

Владислава Олійник

Поділитися
Поділитися
Поділитися
Рекомендуємо до перегляду
Справи насущні: скільки та на що у серпні 2024-го витрачав Іванків
Справи насущні: скільки та на що у серпні 2024-го витрачав Іванків
09:00 У серпні поточного року бюджетні замовники селища Іванків Вишгородського району зробили замовлень майже на 2,7 млн гривень. Майже чверть цих грошей “пішла” на…
Гроші в нікуди та сумнівні демонтажі: аудитори перевірили, як в КМДА контролюють благоустрій
Гроші в нікуди та сумнівні демонтажі: аудитори перевірили, як в КМДА контролюють благоустрій
09:00 Аудитори Київської міськдержадміністрації (КМДА) нещодавно завершили перевірку діяльності Департаменту територіального контролю КМДА (раніше – Департамент міського благоустрою) і КП “Київблагоустрій за період 2021-2023…
Київщина придбала майже дві сотні шкільних автобусів, але чому потреба в них постійно зберігається
Київщина придбала майже дві сотні шкільних автобусів, але чому потреба в них постійно зберігається
09:00 В рамках підготовки до нового навчального року освітній департамент Київської області придбав 41 шкільний автобус за понад 141 млн гривень. Ці кошти зібрали…
Banner
QlU7mDx4