У Києві в квітні побільшало насильства

Упродовж квітня 2024 року у столиці на 10% зросла кількість звернень на телефон довіри щодо фізичного, психологічного та економічного насильства. Про це свідчить кількість звернень на “телефон довіри”.

Про це КВ дізналася з повідомлення на Офіційному порталі Києва.

За даними, які оприлюднила заступниця голови КМДА Марина Хонда, кількість звернень на телефон довіри Київського міського Центру гендерної рівності, запобігання та протидії насильству збільшилась у квітні щодо фізичного насильства на 3%, а щодо психологічного та економічного – на 7%. 

За словами чиновниці, мобільні бригади соціально-психологічної допомоги протягом місяця надали 214 консультацій. За квітень до Служби “Телефон довіри” надійшло 596 звернень щодо домашнього насильства, а загальна кількість запитів склала 1 тис. 531.

“Традиційно переважають звернення щодо психологічної допомоги. Гостро стоїть питання проживання панічних атак і фантомних звуків вибухів. Фахівці допомагають людям стабілізуватись тут і зараз, тож дуже часто розмова стає першим кроком до більш ґрунтовного піклування про своє ментальне здоров’я. І щоб покращити систему допомоги, ми проводимо опитування через Київ Цифровий, до якого можна долучитись до 2 травня включно”, – каже заступниця голови КМДА.

В міській адміністрації нагадують телефони довіри: 

  • 15-00 (зі стаціонарного);
  • 044-272-15-00 (із мобільного).

Також можна отримати психологічну підтримку та юридичну допомогу в Денному центрі соціально-психологічної допомоги за адресою: вул. Райдужна, 6-А.

Читайте: Цьогоріч майже 40 киян, постраждалих від домашнього насильства, знайшли прихисток у кризових кімнатах

Фото: ілюстративне, з відкритих джерел

КиївВлада

Олексій Ігнатьєв

Поділитися
Поділитися
Поділитися
QlU7mDx4

Рекомендуємо до перегляду

Сміттєві війни: суд зобов’язав ТОВ “Утілсервіс” відшкодувати Бородянці понад 1,2 млн гривень
09:56 Обласна прокуратура у Господарському суді Київської області домоглася від місцевого підприємства відшкодування понад 1,2 млн гривень на користь  Бородянської громади. Причиною стало самовільне…
Втрати на понад 433 млн гривень: правоохоронці розслідують махінації в сфері паркування Києва
09:00 Столичні правоохоронці продовжують фіксувати численні порушення в діяльності КП “Київтранспарксервіс”. Наразі в рамках двох кримінальних проваджень слідчі вивчають факти втрати цим підприємством і,…
Справи насущні: скільки та на що у квітні 2024-го витрачав Київ
09:00 У квітні поточного року загальна вартість публічних замовлень столиці сягла 3,3 млрд гривень, що на 650 млн гривень більше, ніж місяцем раніше. Найбільшу…
QlU7mDx4