У Києві за підозрою в підривній діяльності затримали посадовця “Укренерго”

У Києві за підозрою в підривній діяльності затримали посадовця "Укренерго"

Служба безпеки задокументувала підривну діяльність посадовця НЕК “Укренерго”, який виправдовував збройну агресію рф. Чоловік, зокрема відповідав за охорону стратегічно важливих енергооб’єктів, при цьому він “зливав” знайомим наслідки російських ударів та вихваляв кремлівський режим. Фігуранта затримали, йому загрожує до 8 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Про це, як передає КВ, йдеться в повідомленні Служби безпеки України (СБУ).

Згідно з повідомленням, фігурантом є один з керівників департаменту безпеки держпідприємства, який відповідав за охорону стратегічно важливих об’єктів Об’єднаної енергосистеми України.

“За матеріалами справи, посадовець при розмовах з колегами та знайомими намагався виправдовувати воєнні злочини рашистів, зокрема повітряні атаки на цивільну інфраструктуру нашої держави”, – йдеться в дописі.

У спецслцжбі зауважили, що під час телефонних дзвінків своїм приятелям чоловік “зливав” їм інформацію про наслідки ракетно-дронових ударів по українських енергооб’єктах.

Також працівник держпідприємства вихваляв кремлівський режим та ставив під сумнів існування держави Україна. Більше того, він особисто висловлював своє бажання до масового вбивства українців.

Дії фігуранта задокументували  і затримали його за місцем проживання у Києві.

Зазначається, що ініційована СБУ мовно-лінгвістична експертиза підтвердила факти протиправної діяльності посадовця на користь країни-агресора.

На підставі зібраних доказів слідчі СБУ повідомили затриманому про підозру за ч. 3 ст. 436-2 Кримінального кодексу України (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії рф проти України, глорифікація її учасників, вчинені службовою особою).

Зловмиснику загрожує до 8 років позбавлення волі з конфіскацією майна. Триває слідство для встановлення всіх обставин злочину, зокрема щодо несанкціонованого поширення відомостей, що становлять державну таємницю.

Нагадаємо, у серпні цього року СБУ нейтралізувала масштабну агентурну мережу фсб, яка готувала ракетно-бомбові та дронові удари рф по шести регіонах України. У результаті багатоетапної спецоперації одночасно затримано 9 російських агентів у Дніпрі, Запоріжжі та Сумах, а також в Донецькій, Одеській та Кіровоградській областях.

Читайте: СБУ затримала агентів фсб, які шпигували у Києві та ще двох регіонах України

Фото: СБУ

КиївВлада

Олександр Попов

Поділитися
Поділитися
Поділитися
Рекомендуємо до перегляду
Продана обороноздатність: Дмитра Ісаєнка можуть позбавити можливості будуватися на території заводу “Радар”
Продана обороноздатність: Дмитра Ісаєнка можуть позбавити можливості будуватися на території заводу “Радар”
09:00 У столичному господарському суді наразі вирішується доля ЖК “Stanford” на вул. Предславинській, 35. Ще у березні 2024-го Департамент земельних ресурсів КМДА подав позов…
“Бюджетні розпили” у “Київводфонді”: правоохоронці вручили вже п'ять підозр
“Бюджетні розпили” у “Київводфонді”: правоохоронці вручили вже п’ять підозр
09:00 Столичні правоохоронці продовжують слідство за фактом ймовірних розтрати і привласнення бюджетних коштів при будівництві двох артезіанських свердловин та бюветного комплексу в Оболонському та…
Нацполіція розслідує розкрадання бюджетних коштів при ремонтах “Київміськсвітлом” мереж зовнішнього освітлення
Нацполіція розслідує розкрадання бюджетних коштів при ремонтах “Київміськсвітлом” мереж зовнішнього освітлення
09:00 Головне управління Нацполіції Києва розслідує факти можливих розтрати і привласнення бюджетних коштів при проведенні капітальних ремонтів мереж вуличного освітлення на 13 вулицях в…
Banner
QlU7mDx4