У Києві за понад 100 млн гривень планують відремонтувати 2 км вулиці біля Подільського мосту

У Києві за понад 100 млн гривень планують відремонтувати 2 км вулиці біля Подільського мосту

У Києві заплановано реконструкцію вулиці Центральної Садової для влаштування підходів до Подільського мосту. КК “Київавтодор” оголосила тендер на капітальний ремонт 2,2 км вулиці,  очікувана вартість закупівлі складає 104,2 млн гривень.

Про це, як передає КВ, йдеться в повідомленні на сайті Київської міської державної адміністрації (КМДА) з посиланням на інформацію Департамента транспортної інфраструктури.

“Комунальна корпорація «Київавтодор» оголосила тендер на капітальний ремонт проїжджої частини і тротуарів із водовідведенням на вул. Центральній Садовій у Дніпровському районі”, – йдеться в повідомленні.

Зокрема у планах облаштування водовідведення, асфальтобетонного покриття і тротуарів з ФЕМу. Крім того мають підвищити перехід, що покращує безпеку пішоходів, і посадкові та розворотний майданчики для громадського транспорту. Окрім цього, встановлять опори зовнішнього освітлення й дорожні знаки, подбають про благоустрій території.

Зазначається, що капітальний ремонт вулиці заплановано для влаштування підходів до Подільського мостового переходу. 

“Протяжність ділянки, на якій здійснюватимуть капітальний ремонт, становить 2,2 км, а очікувана вартість закупівлі – 104,2 млн гривень”, – інформували в Департаменті.

Підрядника, який виконуватиме роботи, визначать за результатами аукціону, запланованому 27 червня. Прийом пропозицій триває до 26 червня. Детальна інформація про тендер – на електронній платформі публічних закупівель Prozorro.

Нагадаємо, у червні цього року «Київавтодор» також оголосив тендер на капітальний ремонт шляхопроводу на перетині вулиць Лугової та Богатирської. Комунальники готові заплатити майбутньому підряднику третину мільярда гривень.

Як інформувала КВ, будівництво Подільського мосту стартувало 1993 року, але незабаром було припинено через брак грошей. Відновили будівництво через 10 років – у грудні 2003 року: тоді підрядником виступало ПАТ “Мостобуд”, і в жовтні 2010 року в експлуатацію було здано першу чергу цього об’єкта. Втім, у 2014 році роботи знову були заморожені – у тому числі через фінансові проблеми підрядника. у 2017 році, за будівництво цього об’єкту взявся новий підрядник – ТОВ “Еко-Буд-Трейд”

Читайте: Київрада “докинула грошенят” на будівництво Подільсько-Воскресенського мостопереходу

Реалізація даного проєкту вказаною компанією неодноразово звертала на себе увагу правоохоронних органів. 1 грудня 2023 року мер Києва Віталій Кличко нарешті відкрив рух спецтранспорту, автомобілів екстрених служб та автобусне сполучення для пасажирів з лівого берега на правий мостовим переходом.

Читайте: Кличко частково відкрив рух Подільсько-Воскресенським мостом

Фото: ілюстративне, відкриті джерела

КиївВлада

Олександр Попов

Поділитися
Поділитися
Поділитися
Рекомендуємо до перегляду
Справи насущні: скільки та на що у серпні 2024-го витрачала Згурівка
Справи насущні: скільки та на що у серпні 2024-го витрачала Згурівка
09:00 У серпні в Згурівці через Prozorro було зроблено замовлень на понад 11 млн гривень. Цей місяць відзначився укладенням двох “довгограючих” угод – на…
Кримінальний капремонт: Нацполіція розслідує “оновлення” столичного кінотеатру “Краків”
Кримінальний капремонт: Нацполіція розслідує “оновлення” столичного кінотеатру “Краків”
09:00 Правоохоронці вивчають факти можливих розтрати і привласнення бюджетних коштів при здійсненні капітального ремонту кінотеатру “Краків” у Дніпровському районі столиці. У Нацполіції зазначають, що…
З-під окупації – у нове життя: як фермер з Приазов’я відновив свою справу з вирощування часнику на Київщині
З-під окупації – у нове життя: як фермер з Приазов’я відновив свою справу з вирощування часнику на Київщині
13:00 За даними ФАО, понад 150 тис. фермерів безпосередньо постраждали від війни та були змушені мігрувати. У складному становищі найбільше опинилися аграрії, які займалися…
Banner
QlU7mDx4