У Києві затримали лідерів банд, які контролювали нелегальне переправлення чоловіків через кордон

У Києві затримали лідерів банд, які контролювали нелегальне переправлення чоловіків через кордон

У Києві правоохоронці зафіксували проведення «сходок», на яких лідери банд вирішували питання контролю за групами, що займаються організацією нелегального переправлення чоловіків через кордон. Затримані «кримінальний авторитет», лідери та учасники злочинних груп.

Про це, як передає КВ, йдеться в повідомленні пресслужби Нацполіції України.

Правоохоронці задокументували проведення в Києві «сходок», на яких фігуранти вирішували питання щодо перерозподілу сфер злочинного впливу. А саме контроль за групами, які займаються незаконним  переправленням осіб через кордон”, – йдеться в повідомленні.

Зазначається, що між угрупуваннями були розподілені сфери впливу у злочинному середовищі та визначений порядок фінансових надходжень. 

Кошти використовували для наповнення «злодійського общака» і забезпечення різними благами засуджених поплічників у місцях позбавлення волі. 

“На злочинні зібрання, окрім зацікавлених сторін, запросили у якості «третейських суддів» лідера ще одного злочинного угруповання – довірену особу «вора в законі» на прізвисько Куцу, «кримінального авторитета», а також в режимі онлайн доєднався «вор в законі» на прізвисько Лавас-огли Батумський”, – встановили правоохоронці.

Поліцейські задокументували проведення п’ятьох злочинних зібрань на території Києва за участю представників трьох кримінальних кланів.

Було проведено спецоперацію на території Києва, Сумської, Чернігівської та Київської областей. За її результатами затримали «кримінального авторитета», двох лідерів злочинних груп та двох їх учасників у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу.

Фігурантам повідомили підозру. Залежно від участі у злочинній діяльності, їхні дії кваліфіковані за ч. 1 ст. 255-2 (організація, сприяння у проведенні або участь у злочинному зібранні (сходці) Кримінального кодексу України. Ще одному учаснику злочинної групи за ч. 3 ст. 332 (незаконне переправлення осіб через державний кордон України) Кримінального кодексу України.

Під час обшуків поліцейські вилучили 70 тис. доларів, зброю та набої, посвідчення різних правоохоронних органів, органів державної влади та медіа з ознаками підробки, мобільні телефони, банківські картки, набори відмичок, автомобілі, тощо.

Вирішується питання про обрання запобіжних заходів підозрюваним у вигляді тримання під вартою. Максимальне покарання за інкримінованими статтями, яке може загрожувати фігурантам, — до 12-ти років позбавлення волі.

Нагадаємо, правоохоронці повідомили про підозру засновнику одного з благодійних фондів з Чернівців, який взявся переправити військовозобов’язаного киянина за кордон. Спочатку “благодійник” обіцяв за донат на ЗСУ у 7 тис. доларів оформити ухилянту документи для виїзду. Згодом спритник передумав та за доплату у 5 тис. доларів збирався показати напрямок руху поза пунктами пропуску.

Читайте: Двох «верхолазів-ухилянтів» з Київщини зняли з гір прикордонники на Закарпатті

Фото: Нацполіція

КиївВлада

Олександр Попов

Поділитися
Поділитися
Поділитися
Рекомендуємо до перегляду
Продана обороноздатність: Дмитра Ісаєнка можуть позбавити можливості будуватися на території заводу “Радар”
Продана обороноздатність: Дмитра Ісаєнка можуть позбавити можливості будуватися на території заводу “Радар”
09:00 У столичному господарському суді наразі вирішується доля ЖК “Stanford” на вул. Предславинській, 35. Ще у березні 2024-го Департамент земельних ресурсів КМДА подав позов…
“Бюджетні розпили” у “Київводфонді”: правоохоронці вручили вже п'ять підозр
“Бюджетні розпили” у “Київводфонді”: правоохоронці вручили вже п’ять підозр
09:00 Столичні правоохоронці продовжують слідство за фактом ймовірних розтрати і привласнення бюджетних коштів при будівництві двох артезіанських свердловин та бюветного комплексу в Оболонському та…
Нацполіція розслідує розкрадання бюджетних коштів при ремонтах “Київміськсвітлом” мереж зовнішнього освітлення
Нацполіція розслідує розкрадання бюджетних коштів при ремонтах “Київміськсвітлом” мереж зовнішнього освітлення
09:00 Головне управління Нацполіції Києва розслідує факти можливих розтрати і привласнення бюджетних коштів при проведенні капітальних ремонтів мереж вуличного освітлення на 13 вулицях в…
Banner
QlU7mDx4