У “Київзеленбуд” не вдалося замовити дослідження стану Совських ставків за 1,6 млн гривень

У “Київзеленбуд” не вдалося замовити дослідження стану Совських ставків за 1,6 млн гривень

У КК “Київзеленбуд” планували провести дослідження стану каскаду Совських ставків у Голосіївському районі столиці. На роботи виділили понад 1,6 млн гривень, але пошук підрядника на тендері було скасовано. Підставою відміни стала помилка щодо визначення очікуваної вартості під час підготовки закупівлі.

Про це, як передає КВ, йдеться у повідомленні в електронній системі публічних закупівель Prozorro. 

Згідно з оголошенням, Київське комунальне об’єднання зеленого будівництва та експлуатації зелених насаджень міста “Київзеленбуд” мало намір провести аукціон з пошуку виконавця робіт. 

Планувалося “Проведення наукових досліджень з отриманням наукового висновку щодо гідрологічного режиму, планування та розвитку рекреаційного стану каскаду Совських ставків у Голосіївському районі Києва”.

Очікувану вартість закупівлі встановили у 1 млн 688 тис. 500 гривень, дослідження мали провести до 20 грудня 2024 року.

Торги було відмінено 2 серпня через виявлені порушення вимог законодавства у сфері публічних закупівель. Як зазначено у протоколі відміни, “під час підготовки закупівлі допущено помилку щодо визначення очікуваної вартості”.

Що купували в Києві протягом минулого тижня дивіться у відео КВ:

Нагадаємо, навесні 2023 року депутати Київської міської ради вирішили надати КО “Київзеленбуд” у постійне користування земельну ділянку для збереження, використання та відтворення зелених зон і зелених насаджень. Ділянка знаходиться на проспекті Валерія Лобановського, 113 у Голосіївському районі Києва. Площа ділянки складає 19,1187 га.

Читайте: Територію парку відпочинку біля Cовських ставків планують передати “Київзеленбуду”

Зауважимо, боротьба за територію ставків тривала роками. Нарешті восени 2021 року Офіс генпрокурора відстояв у Верховному Суді повернення громаді Києва нижнього каскаду Совських ставків. Прокуратура довела у всіх судових інстанціях незаконність передачі 19 га землі комерційній структурі під забудову.

Читайте: Верховний суд повернув Нижній каскад Совських ставків київській громаді

Як інформувала КВ, раніше, на початку 2021 року, частина киян виступили з вимогою створити на території Совських ставків  ландшафтний парк, інша – облаштувати рекреаційно-паркову зону із житловою забудовою. “Фанати забудови” явно діяли на користь забудовника, який орендував на цій території понад 19 га землі, але не розпочав  будівництво вчасно. Баталії в судах продовжились.

Читайте: Забудова або парк: яке майбутнє “світить” Совським ставкам”

Фото: відкриті джерела

КиївВлада

Олександр Попов

Поділитися
Поділитися
Поділитися
Рекомендуємо до перегляду
Гроші для чиновників: у КМДА відзвітувалися про виконання бюджету міста у першому півріччі 2024 року
Гроші для чиновників: у КМДА відзвітувалися про виконання бюджету міста у першому півріччі 2024 року
09:00 Столична влада відзвітувалася про виконання у першій половині поточного року бюджету міста-2024 та Програми економічного та соціального розвитку (ПЕСР). Ситуація така, що дохідна…
Справи насущні: скільки та на що у серпні 2024-го витрачав Київ
Справи насущні: скільки та на що у серпні 2024-го витрачав Київ
09:00 В останній місяць літа поточного року столиця неабияк активізувалася в облаштуванні укриттів – на це пішло чверть всіх серпневих замовлень міста, які сягнули…
Битва за 723 га: Дачний кооператив намагається скасувати реєстрацію землі НПП “Голосіївський”
Битва за 723 га: Дачний кооператив намагається скасувати реєстрацію землі НПП “Голосіївський”
09:00 Обслуговуючий кооператив (ОК) “Гайок-МІ” в рамках двох судових справ намагається скасувати рішення Київради від 2012 року про відведення 723,69 га землі в постійне…
Banner
QlU7mDx4