У Нижній Лаврі діятиме перший військовий храм (фото)

У Нижній Лаврі діятиме перший військовий храм (фото)

У храмі “Живоносне Джерело” на території Нижньої лаври Національного заповідника “Києво-Печерська лавра” відкрився військовий храм. Перша служба відбулася за участі військових капеланів та військовослужбовців Сухопутних військ та Медичних сил ЗСУ, а також військових, які проходять лікування й відновлення після поранення, і курсантів – майбутніх воїнів.

Про це КВ дізналася з повідомлення Національного заповідника “Києво-Печерська Лавра”.

Військовослужбовці, які щоденно ризикують своїм життям заради захисту України, потребують не лише фізичної, але й духовної підтримки. Саме тому на звернення служби військового капеланства Сухопутних військ ЗСУ у Заповіднику ухвалили рішення про надання одного з храмів Києво-Печерської лаври під потреби військовослужбовців.

“В Лаврі вже другий рік діє програма “Духовне відновлення культурою”, і логічним її продовженням стало функціонування храму для військових. Це місце де буде лунати щоденна молитва за військо і перемогу. Присутність українських військових капеланів у Нижній Лаврі –  це ще один потужний крок для утвердження цього духовного простору як національної святині” – зазначив гендиректор Заповідника Максим Остапенко. 

Проводити богослужіння в храмі будуть військові капелани разом з братією монастиря на чолі з намісником Свято-Успенської Києво-Печерської лаври владикою Авраамієм. Також капелани надаватимуть духовну підтримку своїм побратимам. 

“Наша Батьківщина перебуваючи у великій небезпеці через широкомасштабне вторгнення рф, як ніколи потребує консолідації всього суспільства у боротьбі з ворогом. У такий складний момент неоціненною є духовна підтримка Збройних Сил України”, – зазначили військові капелани у своєму зверненні  до Заповідника.

Зауважимо, що цей храм не є історичною спорудою. Колись там розміщувалася водонапірна вежа, яку перебудували на початку 2000-х років. Церква розташована на території Нижньої Лаври, яка наразі закрита для загального доступу, але буде відкрита для потреб військових.

Читайте: Деякі приміщення Нижньої лаври стануть музеями, – Мінкульт

 

Фото: Юрій Юрченко

КиївВлада

Олексій Ігнатьєв

Рекомендуємо до перегляду
Справи насущні: скільки та на що у серпні 2024-го витрачав Київ
Справи насущні: скільки та на що у серпні 2024-го витрачав Київ
09:00 В останній місяць літа поточного року столиця неабияк активізувалася в облаштуванні укриттів – на це пішло чверть всіх серпневих замовлень міста, які сягнули…
Битва за 723 га: Дачний кооператив намагається скасувати реєстрацію землі НПП “Голосіївський”
Битва за 723 га: Дачний кооператив намагається скасувати реєстрацію землі НПП “Голосіївський”
09:00 Обслуговуючий кооператив (ОК) “Гайок-МІ” в рамках двох судових справ намагається скасувати рішення Київради від 2012 року про відведення 723,69 га землі в постійне…
Справи насущні: скільки та на що у серпні 2024-го витрачав Іванків
Справи насущні: скільки та на що у серпні 2024-го витрачав Іванків
09:00 У серпні поточного року бюджетні замовники селища Іванків Вишгородського району зробили замовлень майже на 2,7 млн гривень. Майже чверть цих грошей “пішла” на…
Banner
QlU7mDx4