У просіданні будівлі дитсадка у Шевченківському районі столиці обвинувачують інженера з технічного нагляду

У просіданні будівлі дитсадка у Шевченківському районі столиці обвинувачують інженера з технічного нагляду

Ювенальними прокурорами Шевченківської окружної прокуратури міста Києва до суду скеровано обвинувальний акт відносно інженера з технічного нагляду за фактом службової недбалості під час здійснення технічного нагляду з капітального ремонту споруд цивільного захисту в дошкільних навчальних закладах Шевченківського району м. Києва. 

Про це КВ дізналася із повідомлення пресслужби Київської міської прокуратури.

Згідно повідомлення, наприкінці грудня 2023 року просіла частина стіни будівлі дитячого садочку на вул. Дорогожицькій у Шевченківському районі Києва.  

“Досудовим розслідуванням встановлено, що в дитячому закладі тривали роботи з ремонту споруд цивільного захисту, хоча згідно з документами ці роботи вже були завершені та оплачені. Управлінням містобудування, архітектури та землекористування Шевченківської районної в місті Києві державної адміністрації було укладено договори на проведення капітального ремонту споруд цивільного захисту у двох дитячих садках на загальну суму понад 2,3 млн грн, зокрема, і в тому, де сталося просідання будівлі. Також укладено договори з підприємцем, який мав здійснювати технічний нагляд на цих об’єктах будівництва”, – розповіли у Київській міській прокуратурі.

Проте, як зазначили у пресслужбі, підрядником та інженером з технічного нагляду було підписано акти прийому-передачі виконаних робіт, до яких підрядником внесені недостовірні відомості щодо їх реального виконання на суму понад 1,4 млн гривень. Цими діями було завищено вартість робіт на суму більше 760 тисяч гривень.  

З метою встановлення причин деформації будівлі дитячого садочка, де сталося просідання, та вартості її відновлення призначено будівельно-технічну експертизу. За її результатами буде надано правову оцінку діям інших службових осіб Управління містобудування, архітектури та землекористування Шевченківської РДА, а також підрядника.

Як інформувала КВ, наприкінці грудня 2023 року в одному з дитячих садочків Шевченківського району столиці сталася аварія – просіла частина стіни будівлі. За попередніми даними, аварія сталась через порушення будівельних норм при зведенні укриття.

Як з’ясували кореспонденти Суспільного, йдеться про дитсадок № 155 на вул. Дорогожицькій. Просідання ґрунту там почалося в ніч з 27 на 28 грудня.

За процесуального керівництва ювенальних прокурорів Шевченківської окружної прокуратури міста Києва розпочато кримінальне провадження за фактом неналежного виконання ремонтних робіт з облаштування та будівництва укриття на території одного з дитсадків у Шевченківському районі Києві та можливого заволодіння бюджетними коштами.

Читайте: Кримінальна справа щодо просідання стіни у дитсадку в Шевченківському районі Києва стосується можливого розкрадання коштів на укритті

Фото: Київська міська прокуратура 

КиївВлада

Владислава Олійник

Поділитися
Поділитися
Поділитися
Рекомендуємо до перегляду
Витрачені в 2023 році на ремонт столичних парків “Орлятко” і “Юність” гроші могли бути розкрадені
Витрачені в 2023 році на ремонт столичних парків “Орлятко” і “Юність” гроші могли бути розкрадені
09:00 Нацполіція вивчає факти можливих розтрати і привласнення бюджетних коштів при здійсненні капітальних ремонтів та реконструкцій парків “Юність” та “Орлятко” у Солом’янському районі Києва.…
“Київтеплоенерго” закупило 15 австрійських міні-ТЕЦ на рекордні 1,12 млрд гривень
“Київтеплоенерго” закупило 15 австрійських міні-ТЕЦ на рекордні 1,12 млрд гривень
09:00 КП “Київтеплоенерго” на 1,12 млрд гривень замовило півтора десятки когенераційних установок для виробництва тепла та електрики. Для такого обладнання ця вартість закупівлі є…
НАБУ в курсі: Вишневе заплатить 290 млн гривень фірмі соратника Кличка
НАБУ в курсі: Вишневе заплатить 290 млн гривень фірмі соратника Кличка
16:00 У Вишневому не на жарт вирішили зайнятися безпекою школярів – за 291 млн гривень замовлено будівництво укриттів у міській школі №1 та ліцеї…
Banner
QlU7mDx4