У столиці пройдуть 10 безкоштовних екскурсій до Дня Незалежності

У столиці пройдуть 10 безкоштовних екскурсій до Дня Незалежності

Управління туризму та промоцій КМДА підготувало для киян і гостей столиці 10 безкоштовних екскурсій, серед яких прогулянки Оболонню, дитяча екоекскурсія та новий маршрут Нивками. Екскурсії враховують умови воєнного стану, а для участі необхідна обов’язкова реєстрація, оскільки кількість місць обмежена. 

Про це, як передає КВ, повідомили у КМДА.

“Екскурсійні маршрути розроблені відповідно до умов воєнного стану, тому в разі оголошення повітряної тривоги всі учасники екскурсії зможуть пройти в укриття, що розташовані неподалік. Заходи відбудуться з п’ятниці до неділі. Місця зустрічей вказані в реєстраційних анкетах”, – розповіли у КМДА.

Також наголосили, що реєстрація на екскурсії обов’язкова, оскільки кількість місць обмежена. Учасники отримають підтвердження реєстрації повідомленням на електронну пошту та телефонним дзвінком.

Екскурсія «Нивські етюди» (22 серпня, четвер, 15:00), під час якої учасники прогуляються вулицями мікрорайону Нивки і дізнаються про цю історичну місцевість, видатних політиків і науковців, які тут жили, працювали та чиїми іменами названі вулиці. Також учасники побачать твір мистецтва відомої художниці-шістдесятниці.

Екскурсія «Прогулянка сучасною Оболонню» (22 серпня, четвер, 19:00), під час якої екскурсанти здійснять прогулянку від станції метро «Мінська» до Оболонської набережної та парку «Наталка» й дізнаються про історію облаштування і створення меморіалів та об’єктів інфраструктури в цій місцевості, серед яких – пішохідний міст, що з’єднує набережну з Оболонським островом.

Екоекскурсія для дітей «Мандрівка до Будинку природи» (23 серпня, п’ятниця, 11:30), під час якої юні дослідники ознайомляться з унікальною флорою та фауною, а також дізнаються про важливість впливу навколишнього середовища на життя людини.

Екскурсія «Київ: стежиною воєнної історії» (23 серпня, п’ятниця, 15:00), під час якої можна оглянути низку об’єктів мілітарної історії Києва, а також дізнатися про події багаторічної боротьби за незалежність України, що триває й донині.

Екскурсія «Шлях української державності» (23 серпня, п’ятниця, 16:00; 24 серпня, субота, 12:00), протягом якої екскурсанти почують розповідь про боротьбу за українську державність часів Гетьманщини, дізнаються про державні утворення України, які засновувалися століття тому, а також ознайомляться з історією проголошення Незалежності України та боротьби за її майбутнє в новітній історії.

Екскурсія «Шляхами становлення Незалежності України» (24 серпня, субота, 11:00; 25 серпня, неділя, 11:00), де можна буде ознайомитися з історією становлення України як вільної держави, місцями, які пов’язують нас із цими історичними подіями, та з життєписами особистостей, котрі відіграли ключову роль у її становленні та боротьбі за Незалежність.

Екскурсія «Київ: нескорені та незалежні» (24 серпня, субота, 15:00), на якій містяни та гості столиці довідаються про боротьбу за незалежність України та відвідають місця, що зберігають пам’ять про Героїв та Героїнь війн, революцій, визначних діячів і діячок громадсько-культурного руху, талановитих вчених і митців.

Екскурсія «Смарагдова сага» (25 серпня, неділя, 18:00), учасники якої прогуляються парком «Нивки» в Шевченківському районі столиці. Також вони дізнаються про історичну місцевість і життєпис видатних особистостей, які тут жили й творили, надихаючись красою природи смарагдових Нивок.

Читайте: У Києві до Дня незалежності відбудеться «Забіг у вишиванках»

Фото: з відкритих джерел 

КиївВлада

Владислава Олійник

Поділитися
Поділитися
Поділитися
Рекомендуємо до перегляду
Справи насущні: скільки та на що у серпні 2024-го витрачав Київ
Справи насущні: скільки та на що у серпні 2024-го витрачав Київ
09:00 В останній місяць літа поточного року столиця неабияк активізувалася в облаштуванні укриттів – на це пішло чверть всіх серпневих замовлень міста, які сягнули…
Битва за 723 га: Дачний кооператив намагається скасувати реєстрацію землі НПП “Голосіївський”
Битва за 723 га: Дачний кооператив намагається скасувати реєстрацію землі НПП “Голосіївський”
09:00 Обслуговуючий кооператив (ОК) “Гайок-МІ” в рамках двох судових справ намагається скасувати рішення Київради від 2012 року про відведення 723,69 га землі в постійне…
Справи насущні: скільки та на що у серпні 2024-го витрачав Іванків
Справи насущні: скільки та на що у серпні 2024-го витрачав Іванків
09:00 У серпні поточного року бюджетні замовники селища Іванків Вишгородського району зробили замовлень майже на 2,7 млн гривень. Майже чверть цих грошей “пішла” на…
Banner
QlU7mDx4