У TDC розповіли як підготувати спецтехніку до робіт і підтримувати в робочому стані

У TDC розповіли як підготувати спецтехніку до робіт і підтримувати в робочому стані

Виробник спецтехніки з Київщини, група компаній TDC, наголошує на важливості регулярного технічного обслуговування спецтехніки для забезпечення її надійної роботи. Компанія рекомендує проводити огляди двигуна, слідкувати за рівнем робочих рідин. Вчасна заміна зношених деталей та фільтрів дозволяє уникнути серйозних несправностей і продовжити термін служби такої техніки.

Промо

Про це КВ повідомили у пресслужбі компанії.

“Спецтехніка — важливий елемент у промисловості та будівництві. Її надійність визначає ефективність виконання завдань і безперебійність виробничих процесів. Щоб техніка завжди була готова до роботи, необхідно приділяти належну увагу її підготовці”, – йдеться у повідомленні. 

Зокрема, фахівці TDC поділилися основними порадами для підтримки спецтехніки у відмінному стані. 

“Надважливо проводити технічне обслуговування двигуна, адже це дозволить уникнути серйозних несправностей. Зазвичай, під час техобслуговування двигуна замінюються: зношені комплектуючі та деталі, які скоро вийдуть з ладу; витратні матеріали такі, як прокладки, ущільнювачі, сальники тощо; моторне мастило; мастильний фільтр”, – зауважили в компанії

І додали, аби всі вузли та механізми техніки були у робочому стані, плановий огляд двигуна рекомендується проводити кожні 250 мотогодин. Фахівці TDC радять також проводити перевірку і між плановими ТО. Це перевірка температури двигуна, контроль рівня моторного мастила за допомогою спеціального щупа та інше.

“Перевірка робочих рідин – це один з найважливіших кроків під час огляду. Контролюйте рівень не лише мастильних матеріалів, а й гідравлічної рідини та охолоджувача. Недостатній рівень може викликати передчасний знос деталей, перегрів двигуна та інші серйозні проблеми. Витік рідин, таких як масло або гідравлічна рідина, може призвести до зниження продуктивності та навіть до повного виходу з ладу техніки. Тому регулярна перевірка наявності витоків дозволяє вчасно виявити проблеми і запобігти їх погіршенню”, – говорять у компанії.

У TDC розповіли як підготувати спецтехніку до робіт і підтримувати в робочому стані

Крім того, в компанії рекомендують вчасно замінювати фільтри в паливній системі, відповідно до регламенту виробника техніки, які очищують пальне від таких забруднень, як пісок, металева стружка, пил тощо. Та замінювати паливні фільтри також у міжсезоння при переході з “літнього” на “зимове” дизельне пальне.

“Особливу увагу слід приділити оцінці зношеності деталей. Це і ремені, шланги, ущільнювачі, підшипники тощо. Ці елементи часто піддаються навантаженням і можуть вийти з ладу через знос або пошкодження. Заміна зношених деталей до того, як вони спричинять поломку, допоможе уникнути непередбачених витрат. Також слід провести тестування всіх робочих механізмів, таких як підйомники, крани або ковші. Переконайтеся, що вони функціонують без затримок чи збоїв. Перевірте гальмівну систему та кермове управління на чутливість та коректність роботи”, – додали в компанії.

У TDC розповіли як підготувати спецтехніку до робіт і підтримувати в робочому стані

Фахівці TDC наголошують, навіть якщо техніка працює без збоїв, не варто нехтувати регулярними оглядами та технічним обслуговуванням. Постійна профілактика дозволяє виявляти дрібні несправності до того, як вони стануть серйозною проблемою. 

Тож радять скласти графік регулярного обслуговування для кожної одиниці техніки. Це допоможе організувати процес і уникнути неочікуваних несправностей.

“Якщо ж під час огляду все-таки була виявлена несправність або пошкодження, не відкладайте усунення проблеми на майбутнє. Вчасний ремонт дозволяє уникнути великих збитків і забезпечує надійну роботу техніки.Варто зазначити, що економія на запчастинах та витратних матеріалах може призвести до зниження ефективності роботи техніки. Використовуйте тільки якісні та перевірені запчастини, які відповідають стандартам виробника. Це дозволить продовжити термін служби та забезпечить стабільну роботу без затримок. Співпрацюйте лише з надійними постачальниками запчастин і матеріалів. Це гарантує якість і сумісність з вашою технікою”, – зауважили в пресслужбі.  

Не менш важливим аспектом є знання і навички операторів техніки. Їхні вміння мають вирішальне значення для ідеальної роботи. 

“Проводьте регулярні тренінги і навчання, щоб вони були обізнані з найновішими методами обслуговування і експлуатації. Крім того, не нехтуйте навчанням з питань безпеки для всіх операторів техніки. Це зменшить ризик аварій і пошкоджень обладнання. У кожного з них мають бути чіткі інструкції щодо щоденного обслуговування та догляду за технікою. Це допоможе підтримувати техніку в хорошому стані і запобігти виникненню проблем”, – додають в TDC.

За словами підприємців, кращий спосіб вирішення проблеми – її попередження. Підготовка спецтехніки до роботи — це комплексний процес, який включає діагностику, регулярне технічне обслуговування, навчання персоналу та використання якісних матеріалів. Дотримуючись цих ключових правил, можливо забезпечити надійну і безперебійну роботу техніки, мінімізувати ризик несправностей і зменшити витрати на ремонт. 

Нагадаємо, що Група компаній TDC: український виробник спецтехніки зі столичного регіону заявляє про наміри розширити присутність по країні. Компанія вже має шість філій в Україні, окрім власного виробництва, пропонує клієнтам придбати спецтехніку від більше ніж 30 всесвітніх брендів.

Читайте: Всупереч війні: група компаній “TDC” розповіла як розвиває бізнес на Київщині і в Україні

Фото: пресслужба TDC

КиївВлада

Вероніка Злацька

 

 

Рекомендуємо до перегляду
Дика закупівля: Вишневе віддасть 315 млн гривень за користування когенераційною установкою
Дика закупівля: Вишневе віддасть 315 млн гривень за користування когенераційною установкою
09:00 В останні дні серпня профільне комунальне підприємство міста Вишневе на Київщині оформило оренду за 315 млн гривень однієї когенераційної установки для виробництва тепла…
Гроші для чиновників: у КМДА відзвітувалися про виконання бюджету міста у першому півріччі 2024 року
Гроші для чиновників: у КМДА відзвітувалися про виконання бюджету міста у першому півріччі 2024 року
09:00 Столична влада відзвітувалася про виконання у першій половині поточного року бюджету міста-2024 та Програми економічного та соціального розвитку (ПЕСР). Ситуація така, що дохідна…
Справи насущні: скільки та на що у серпні 2024-го витрачав Київ
Справи насущні: скільки та на що у серпні 2024-го витрачав Київ
09:00 В останній місяць літа поточного року столиця неабияк активізувалася в облаштуванні укриттів – на це пішло чверть всіх серпневих замовлень міста, які сягнули…
Banner
QlU7mDx4