У ВІКНУ вшанували загиблих випускників

У ВІКНУ вшанували загиблих випускників

У вівторок, 11 червня, у Військовому інституті Київського національного університету імені Тараса Шевченка вшанували памʼять загиблих випускників.

Про це, як передає КВ, повідомив Військовий інститут КНУ імені Тараса Шевченка.

Загиблих військових вшанували Ректор КНУ Володимир Бугров, Керівництво Військового інституту, офіцери, військові капелани, курсанти та рідні. Військовий капелан інституту Сергій Дмитрієв та інші представники духовенства прочитали молитву.

«Герої не вмирають», вони не вмирають рівно доти, поки ми їх тримаємо в своїх серцях і в своїх душах»,—зазначив ректор КНУ. 

Олексій Чубашев — випускник кафедри «Військова журналістика», майор ЗСУ, був автором легендарного проєкту «Рекрут.UA», тривалий час був військовим кореспондентом. У цей день два роки тому, у штурмі будівлі в Северодонецьку, що на Луганщині, отримав поранення несумісне з життям.

Олександр Марчук — випускник Військового інституту КНУ за спеціальністю «Психологія», старший лейтенант, заступник командира з морально-психологічного забезпечення танкової роти 95 ОДШБ; загинув 10 червня 2023 року, біля населеного пункту Лиман Донецької області.

Також, на честь військового журналіста Олексія Чубашева було відкрито меморіальну дошку біля навчально-тренувального комплексу кафедри «Військової журналістики». 

Читайте: Череватий очолив кафедру військової журналістики ВІКНУ

Фото: Військовий інститут КНУ імені Тараса Шевченка

КиївВлада

Владислава Олійник

Поділитися
Поділитися
Поділитися
Рекомендуємо до перегляду
БЕБ заблокувало розчистку озера Синє в Києві
БЕБ заблокувало розчистку озера Синє в Києві
16:45 Не встиг БЕБ скасувати тендер, як "Плесо" знову оголошує процедуру пошуку підрядника по розчистці озера Синє.
Справи насущні: скільки та на що у травні 2024-го витрачали Чабани
Справи насущні: скільки та на що у травні 2024-го витрачали Чабани
09:00 Протягом травня селищною владою Чабанів Фастівського району через Prozorro було зроблено замовлень рівно на 3 млн гривень. Одну третину цієї суми спрямували на…
Дрони для фронту: як, за скільки і які громади Київщини озброюють ЗСУ
Дрони для фронту: як, за скільки і які громади Київщини озброюють ЗСУ
09:00 З початку 2024 року громади Київщини активно закуповують безпілотні літальні апарати, дрони та квадрокоптери для потреб ЗСУ. Майже за пів року 24 громади…
Banner
QlU7mDx4