Українська розвідка встановила воєнних злочинців з екіпажу знищеного бомбардувальника Ту-22М3

Українська розвідка встановила воєнних злочинців з екіпажу знищеного бомбардувальника Ту-22М3

У ГУР МОУ повідомили деталі операції зі знищення стратегічного бомбардувальника рф Ту-22М3, проведеної 19 квітня 2024 року. Також українські розвідники встановили дані російських воєнних злочинців з числа екіпажу літака.

Про це, як передає КВ, йдеться у повідомленні Головного управління розвідки МО України (ГУР МОУ).

Зазначається, що операція зі знищення стратегічного бомбардувальника рф Ту-22М3  була проведена ГУР МО України та Повітряними Силами ЗСУ. Знищений за понад 300 км від лінії фронту російський бомбардувальник упав поблизу хутора богомолов у ставропольському краї рф.

“Літак з бортовим номером “11” належав до складу 52-го важкого бомбардувального авіаполку (в/ч 33310, авіабаза “шайковка” калузької області рф). Вказаний авіаполк входить до 22-ї гвардійської важкої бомбардувальної авіадивізії командувальння дальної авіації пкс рф”, – розповіли в ГУР.

19 квітня 2024 року бомбардувальник Ту-22М3 злетів з північно-кавказької авіабази “моздок” до станиці кущевської у краснодарському краї рф ― рубежу пуску ракет Х-22 по території Україні. Це був його останній політ.

“Літак був уражений на відстані 308 кілометрів, достатньо далеко. Скажімо так, плідна і довга робота дає про себе знати. […] Це перше збиття літака дальньої авіації в цій війні”, ― наводять в дописі коментар в інтерв`ю ВВС начальника ГУР МОУ Кирила Буданова.

Згодом Воєнна розвідка України встановила імена та детальні відомості про чотирьох воєнних злочинців зі складу екіпажу знищеного російського  бомбардувальника Ту-22М3.

Усі четверо змогли катапультуватись, вижили двоє воєнних злочинців:

  • Командир корабля – колєсніков сєрґєй анатольєвіч, заступник командира ескадрильї з військово-політичної роботи, майор, особистий номер Е-199209, проживає у шайковці, будинок 7, кв.55, розлучений, має дочку.
  • Штурман авіазагону – скрябічєв алєксандр владіміровіч, капітан, особистий номер Е-179241, проживає у шайковці, будинок 1, кв.8, дружина – скрябієчєва наталія, двоє синів.
  • Помічник командира корабля – кононов андрєй юрієвіч, капітан, особистий номер Ф-193346, проживав у шайковці, будинок 1, кв. 41, дружина – кононова свєтлана, дві доньки. Ліквідований разом з літаком ТУ-22М3 19 квітня 2024 року.
  • Штурман-оператор авіазагону – ґрушанін андрєй алєксандровіч, старший лейтенант, особистий номер МТ- 498741, розлучений, дітей немає. Ліквідований разом з літаком ТУ-22М3 19 квітня 2024 року.

У ГУР додали, що повні профайли на цих льотчиків та інших російських воєнних злочинців розміщено на спеціальному порталі “Книга катів українського народу”, який постійно оновлюється і поповнюється.

Детальніше про операцію зі знищення Ту-22М3, здійснені російськими пілотами воєнні злочини проти України та здобуті ГУР МОУ радіоперехоплення розмов екіпажів літаків з командним пунктом дальньої авіації вкс рф опубліковано у документальному матеріалі Артема Шевченка (відео).

Нагадаємо, 19 квітня 2024 року вперше зенітні ракетні підрозділи Повітряних Сил у взаємодії з Головним управлінням розвідки МО України знищили дальній стратегічний бомбардувальник Ту-22М3 – носій крилатих ракет Х-22, якими російські терористи б’ють по мирних українських містах.

Читайте: Сили оборони уперше знищили дальній стратегічний бомбардувальник Ту-22М3, – Командувач Повітряних Сил

8 червня в астраханській області рф, за пів тисячі кілометрів від лінії бойового зіткнення, на аеродромі вперше уражено ворожий багатоцільовий винищувач Су-57. Цей сучасний літак здатен використовувати для ударів ракети Х-59 та Х-69.

Читайте: На території рф вперше уражено багатоцільовий винищувач Су-57, – ГУР

Як інформувала КВ, наприкінці липня на території росії згоріло три гелікоптери. У самарі знищено військовий багатоцільовий гелікоптер Мі-8, а під москвою вогневого ураження зазнали ударний Мі-28 та багатоцільовий Ка-226.

Читайте: У росії під москвою та в самарі згоріли три гелікоптери – ГУР (відео)

Фото: скриншот відео

КиївВлада

Олександр Попов

Рекомендуємо до перегляду
Справи насущні: скільки та на що у серпні 2024-го витрачав Іванків
Справи насущні: скільки та на що у серпні 2024-го витрачав Іванків
09:00 У серпні поточного року бюджетні замовники селища Іванків Вишгородського району зробили замовлень майже на 2,7 млн гривень. Майже чверть цих грошей “пішла” на…
Гроші в нікуди та сумнівні демонтажі: аудитори перевірили, як в КМДА контролюють благоустрій
Гроші в нікуди та сумнівні демонтажі: аудитори перевірили, як в КМДА контролюють благоустрій
09:00 Аудитори Київської міськдержадміністрації (КМДА) нещодавно завершили перевірку діяльності Департаменту територіального контролю КМДА (раніше – Департамент міського благоустрою) і КП “Київблагоустрій за період 2021-2023…
Київщина придбала майже дві сотні шкільних автобусів, але чому потреба в них постійно зберігається
Київщина придбала майже дві сотні шкільних автобусів, але чому потреба в них постійно зберігається
09:00 В рамках підготовки до нового навчального року освітній департамент Київської області придбав 41 шкільний автобус за понад 141 млн гривень. Ці кошти зібрали…
Banner
QlU7mDx4