“Укрпошта” готова відкривати відділення у звільненій Суджі за умови гарантій безпеки та фінансування

"Укрпошта" готова відкривати відділення у звільненій Суджі за умови гарантій безпеки та фінансування

Гендиректор “Укрпошти” Ігор Смілянський заявив, що “Укрпошта” готова відкрити відділення в зайнятому ЗСУ населеному пункті Суджа на території рф, якщо отримає вказівки штабу з роботи на звільнених територіях при Кабміні.

Про це, як передає КВ, повідомило інформаційне агентство “Інтерфакс-Україна”.

У компанії на запит агентства відповіли, що необхідне дотримання двох головних умов: гарантування безпеки співробітників компанії та наявність джерел фінансування.

“Укрпошта” готова відкриватися в Суджі за двох ключових умов: перша – це достатній рівень умов безпеки, зокрема, для наших співробітників і людей на територіях. Йдеться не про гарантування 100% безпеки, адже і в Україні це сьогодні неможливо, а про прийнятний рівень ризику. Друга – ухвалення відповідного рішення та джерел фінансування”, – цитує пресслужба АТ “Укрпошта” Ігоря Смілянського.

Джерелами фінансування пенсій або гуманітарної/соціальної допомоги на території Курської або Бєлгородської областей можуть бути заморожені кошти російської федерації, зазначено в тексті.

“Це ж стосується доставки посилок нашим хлопцям і дівчатам у ЗСУ. У цьому випадку ми відкриваємо і доставляємо, або доставляємо пересувними відділеннями. Можливо, буде потрібен новий тип пересувного відділення – щось на кшталт машини “Козак», – висловили припущення у пресслужбі компанії.

Дозвіл на відкриття відділень “Укрпошти” на російській території може ухвалити штаб із роботи на звільнених територіях при Кабінеті Міністрів.

“Зазвичай Кабінет Міністрів України створює штаб із роботи на звільнених територіях. Штаб опрацьовує рішення, які виносяться на КМУ або Верховну Раду України (за прикладом Харківщини та Херсонщини у 2023 році). Тому, всі механізми вже відпрацьовані, і, щойно буде відповідне рішення, ми можемо його застосувати”, – повідомили в “Укрпошті”.

Раніше КВ повідомила, що Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський заявив про зачистку від російських військових населеного пункту Суджа, що у Курській області рф. Туди вже прибула українська гуманітарна місія.

Читайте: Курська область: ЗСУ сформували “санітарну зону” на звільненій від росармії території

Фото: з відкритих джерел 

КиївВлада

Владислава Олійник

Поділитися
Поділитися
Поділитися
Рекомендуємо до перегляду
У Києві планово обстежать 20 шляхопроводів, естакад та мостів
У Києві планово обстежать 20 шляхопроводів, естакад та мостів
15:00 До кінця цього року за результатами тендерів КП “Київавтошляхміст” 20 столичних шляхопроводів, естакад та мостів мають технічно обстежити. За відповідні роботи КП готове…
Дика закупівля: Вишневе віддасть 315 млн гривень за користування когенераційною установкою
Дика закупівля: Вишневе віддасть 315 млн гривень за користування когенераційною установкою
09:00 В останні дні серпня профільне комунальне підприємство міста Вишневе на Київщині оформило оренду за 315 млн гривень однієї когенераційної установки для виробництва тепла…
Гроші для чиновників: у КМДА відзвітувалися про виконання бюджету міста у першому півріччі 2024 року
Гроші для чиновників: у КМДА відзвітувалися про виконання бюджету міста у першому півріччі 2024 року
09:00 Столична влада відзвітувалася про виконання у першій половині поточного року бюджету міста-2024 та Програми економічного та соціального розвитку (ПЕСР). Ситуація така, що дохідна…
Banner
QlU7mDx4