Укрпошта ввела в обіг поштову марку «Все буде UA!»

Укрпошта ввела в обіг поштову марку «Все буде UA!»

Сьогодні, 23 серпня, у День Державного Прапора України Укрпошта офіційно ввела в обіг поштову марку «Все буде UA!», яку компанія присвятила 33-й річниці Незалежності України. Урочиста церемонія спецпогашення пройшла у географічному центрі країни – на Черкащині. Саме тут у 2021 році був встановлений унікальний артоб’єкт “Серце України”.

Про це КВ дізналася з пресрелізу Укрпошти.

Символічно, що для презентації марки «Все буде UA!», виготовленої у формі мапи України,  Укрпошта обрала саме цей незвичайний арткомплекс, розміщений у самому серці країни. Адже на площі в колі розташовані пари крил, які символізують усі області України включно з Кримом.

У церемонії спецпогашення взяли участь генеральний директор Укрпошти Ігор Смілянський та працівники компанії, які представили різні міста та регіони країни – Херсон, Чернігів, Суми, Покровськ, Івано-Франківськ, Маріуполь та інші.

Художник нового поштового випуску “Все буде UA!” Нікіта Тітов, пояснив, які сенси закладав у зображення поштової марки:

“Війна виснажлива, війна — це непоправні втрати, війна забирає життя, надії та мрії. Але, втративши Надію, ми можемо втратити все. Ми не можемо опускати руки, ми не можемо здаватися — ні фізично, ні морально. Щодня необхідно шукати в собі сили та ресурс для подальшої боротьби, а головне — для підтримки тих, хто поруч, а особливо наших військових! Тільки разом, тільки не втрачаючи віри, ми можемо перемогти! І хай усе буде Україна!”.

Укрпошта ввела в обіг поштову марку «Все буде UA!»

Тираж марки – 800 000 примірників. Номінал марки – U (відповідає тарифу на пересилання внутрішніх простих листів без оголошеної цінності масою до 50 грамів і поштових карток, еквівалент  – 15 грн. Кількість марок в аркуші – 8. Тираж конверта «Перший день» – 40 000 примірників, карток – 40 000 примірників, папки – 700 примірників.

23 серпня 2024 р., одночасно з введенням в обіг поштової марки, у всіх регіонах України відбудуться спецпогашення штепелем першого дня «Все буде UA». Штемпелі АР Крим та міста Севастополя, де наразі неможливо організувати проведення спецпогашень, працюватимуть на київському головпоштамті. Штемпель Донецької області закріплено до міста Краматорськ, штемпель Луганської області прикріплено до міста Слов’янськ (Донецька область).

Читайте: “Укрпошта” присвятила поштові марки красі Чорного моря, яке зараз потерпає від війни

Фото: “Укрпошта”

КиївВлада

Оксана Олійникова

Поділитися
Поділитися
Поділитися
Рекомендуємо до перегляду
Справи насущні: скільки та на що у серпні 2024-го витрачав Київ
Справи насущні: скільки та на що у серпні 2024-го витрачав Київ
09:00 В останній місяць літа поточного року столиця неабияк активізувалася в облаштуванні укриттів – на це пішло чверть всіх серпневих замовлень міста, які сягнули…
Битва за 723 га: Дачний кооператив намагається скасувати реєстрацію землі НПП “Голосіївський”
Битва за 723 га: Дачний кооператив намагається скасувати реєстрацію землі НПП “Голосіївський”
09:00 Обслуговуючий кооператив (ОК) “Гайок-МІ” в рамках двох судових справ намагається скасувати рішення Київради від 2012 року про відведення 723,69 га землі в постійне…
Справи насущні: скільки та на що у серпні 2024-го витрачав Іванків
Справи насущні: скільки та на що у серпні 2024-го витрачав Іванків
09:00 У серпні поточного року бюджетні замовники селища Іванків Вишгородського району зробили замовлень майже на 2,7 млн гривень. Майже чверть цих грошей “пішла” на…
Banner
QlU7mDx4