“Укртатнафта” перерахувала до бюджету 1,2 млрд гривень податків, несплачених ексвласниками, – СБУ

“Укртатнафта” перерахувала до бюджету 1,2 млрд гривень податків, несплачених ексвласниками, - СБУ

Після викриття Службою безпеки України (СБУ) і БЕБ корупційних схем колишнього менеджменту ПАТ “Укрнафта” і ПАТ “Укртатнафта” бюджет країни поповнився на 1,2 млрд гривень. Вказані кошти перераховано як податки, несплачені колишніми власниками. 

Про це, як передає KВ, йдеться в повідомленні пресслужби Служби безпеки України (СБУ).

Підписуйтесь на “КиївВладу”
 

Як зазначили у повідомленні, за цим фактом ухилення від сплати податків підозру отримав колишній директор компанії, який наразі перебуває під вартою. Раніше правоохоронці викрили керівництво “Укртатнафти” на привласненні нафтопродуктів на загальну суму понад 2 млрд гривень.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Повернуті кошти будуть спрямовані для забезпечення потреб Сил оборони”, – запевнили у спецслужбі.

У СБУ зауважили, що попередній менеджмент компанії реалізовував пальне через мережу АЗС без сплати акцизного податку, хоча суми акцизного збору закладались у ціну для споживачів. У межах кримінального провадження тривають слідчі дії для встановлення всіх обставин незаконної діяльності та притягнення винних до відповідальності.

Нагадаємо, підозру в заволодінні чужим майном на загальну суму понад 2 млрд гривень було оголошено колишньому виконувачу обов’язків першого заступника Голови Правління “Укртатнафти” у травні 2023 року. 

Читайте: Екскерівник “Укртатнафти” отримав ще одну підозру у привласненні 2 мільярдів

Раніше, у лютому 2023 року, СБУ повідомила про викриття схеми привласнення 40 млрд гривень колишнім менеджментом двох публічних акціонерних товариств (ПАТ) – “Укрнафта” й “Укртатнафта”. Встановлено, що “протиправні механізми були поєднані з ухиленням від сплати податків і легалізацією коштів, здобутих злочинним шляхом”.

Читайте: СБУ викрила масштабні схеми привласнення 40 млрд гривень в “Укрнафті” та “Укртатнафті”

Як інформувала KВ, навесні цього року компанія “Укртатнафта” зобов’язалась перерахувати до державного бюджету України 687 млн гривень у вигляді податків, несплачених колишніми власниками.

Читайте: “Укртатнафта” перерахує до бюджету 687 млн гривень несплачених податків попередніх власників, – СБУ

Фото: mind

КиївВлада

Автор:
Олександр Попов
Поділитися
Поділитися
Поділитися
Рекомендуємо до перегляду
Finita la Вирлиця: суд поставив крапку у справі щодо повернення столичній громаді берегів озера
Finita la Вирлиця: суд поставив крапку у справі щодо повернення столичній громаді берегів озера
09:00 Столична прокуратура спільно з активістами добилися повернення до комунальної власності ділянки площею 19,72 га в Дарницькому районі біля озера Вирлиця (фактично, водно-болотні угіддя).…
Справи насущні: скільки та на що у серпні 2024-го витрачала Згурівка
Справи насущні: скільки та на що у серпні 2024-го витрачала Згурівка
09:00 У серпні в Згурівці через Prozorro було зроблено замовлень на понад 11 млн гривень. Цей місяць відзначився укладенням двох “довгограючих” угод – на…
Кримінальний капремонт: Нацполіція розслідує “оновлення” столичного кінотеатру “Краків”
Кримінальний капремонт: Нацполіція розслідує “оновлення” столичного кінотеатру “Краків”
09:00 Правоохоронці вивчають факти можливих розтрати і привласнення бюджетних коштів при здійсненні капітального ремонту кінотеатру “Краків” у Дніпровському районі столиці. У Нацполіції зазначають, що…
Banner
QlU7mDx4