Уряд скасував обмеження розрахунків за імпорт товарів і послуг

Кабінет міністрів України (КМУ) скасував прийняту в перший день повномасштабного вторгнення росії в Україну постанову, яка обмежувала розрахунки за імпорт товарів і послуг.

Про це КВ дізналася з повідомлення на Урядовому порталі за підсумком засідання КМУ під головуванням Прем’єр-міністра Дениса Шмигаля 7 травня 2024 року.

За словами Шмигаля, було скасовано постанову КМУ №153 “Про окремі питання щодо забезпечення здійснення імпорту” від 24 лютого 2022 року.

“Це те, що дуже важливо для бізнесу. Така лібералізація відкриє нові можливості для українських підприємців – виходити на нові ринки, посилювати український експорт, створювати нові проекти та нові робочі місця в Україні”, – відзначив Прем’єр-міністр, промовляючи на засіданні уряду.

Як зауважив Шмигаль, це рішення вкладається у більш широку політику дерегуляції. Вже переглянуто більше тисячі дозволів, ліцензій та довідок, які регулюють взаємодію держави та бізнесу: “Частина буде повністю скасована, частина – спрощена, частина – переведена в цифру”.

Читайте: Європейські фермери закликають обмежити імпорт українських продуктів в ЄС

Фото: Урядовий портал

КиївВлада

Олексій Ігнатьєв

QlU7mDx4

Рекомендуємо до перегляду

Сміттєві війни: суд зобов’язав ТОВ “Утілсервіс” відшкодувати Бородянці понад 1,2 млн гривень
09:56 Обласна прокуратура у Господарському суді Київської області домоглася від місцевого підприємства відшкодування понад 1,2 млн гривень на користь  Бородянської громади. Причиною стало самовільне…
Втрати на понад 433 млн гривень: правоохоронці розслідують махінації в сфері паркування Києва
09:00 Столичні правоохоронці продовжують фіксувати численні порушення в діяльності КП “Київтранспарксервіс”. Наразі в рамках двох кримінальних проваджень слідчі вивчають факти втрати цим підприємством і,…
Справи насущні: скільки та на що у квітні 2024-го витрачав Київ
09:00 У квітні поточного року загальна вартість публічних замовлень столиці сягла 3,3 млрд гривень, що на 650 млн гривень більше, ніж місяцем раніше. Найбільшу…
QlU7mDx4