УЗА просить уряд схвалити «економічне бронювання» для збереження економіки

УЗА просить уряд схвалити «економічне бронювання» для збереження економіки

Українська зернова асоціація (УЗА) звернулася до Президента України, прем’єр-міністра України та Голови Верховної Ради України з підтримкою ініціативи так званого «економічного бронювання» задля збереження функціонування економіки країни та бронювання висококваліфікованих працівників, без яких неможлива подальша діяльність підприємств.

Про це КВ стало відомо з пресрелізу УЗА.

Зазначається, що робота підприємств аграрного сектору можлива виключно за умов мінімальної впевненості, що будуть кваліфіковані працівники та керівники, які щоденно працюють та організовують роботу підприємств. Адже працюючий аграрний сектор – це десятки мільярдів доларів надходжень до державного і місцевих бюджетів, які дуже потрібні країні для забезпечення сил оборони.

“Як відомо, четвертий цикл бронювання призвів до відтоку військовозобов’язаних із прозорих компаній з офіційним працевлаштуванням. Оскільки прозорі та законослухняні компанії забезпечують належним чином виконання обов’язків щодо мобілізації і несуть на собі основний тягар цього процесу на відміну від тіньового бізнесу”, – йдеться у повідомленні.

УЗА вкотре наголошує, що робота агропромислових підприємств неможлива без наявності кваліфікованого персоналу з вузькою спеціальністю, знанням технологій, машин та механізмів, задіяних у виробництві, а також наявність всіх допусків для дотримання техніки безпеки праці, на підготовку якого потрібен час та досвід.

“Ми переконані, що для вирішення питання збереження висококваліфікованих працівників, а відтак збереження функціонування підприємств, потрібен додатковий механізм бронювання військовозобов’язаних – так зване «економічне бронювання». Суть цього механізму полягатиме в тому, що він забезпечить збереження критичної кількості працівників на підприємствах, що додає передбачуваність для бізнесу та гарантує його роботу, навіть за умови посилення мобілізаційних заходів”, – йдеться у повідомленні.

На думку УЗА, такий механізм дозволить забезпечити подальше безперебійне функціонування наших підприємств, дасть можливість планувати  виробничі цикли, а значить – зберегти надходження до державного бюджету податків, за рахунок яких буде змога фінансувати Сили Оборони України.

“Аграрії продовжуватимуть працювати та підтримувати українську оборону і економіку, незважаючи на всі труднощі: щоденні обстріли, знищення виробничих потужностей, втрати колег, перебої з електроенергією та логістикою, блокади кордонів, відсутність доступу до дешевого капіталу та мобілізацію критичних працівників. Це наша земля, наше військо, наші люди, і ми разом будемо працювати задля перемоги, поки нам дозволяють оборонні сили, держава і удача. Проте, мобілізація ключових висококваліфікованих співробітників загрожує нашій діяльності, оскільки важко оперативно знайти заміну фахівцям в умовах війни, а враховуючи кадровий дефіцит, часто знайти відповідного фахівця неможливо”, – йдеться у повідомленні.

Збереження таких спеціалістів на підприємствах дасть можливість зберегти економічний потенціал країни та забезпечити безперебійне функціонування наших підприємств. Це питання утримання армії, сплати податків і створення робочих місць. Економіка, армія та культура – три стовпи суверенітету України.

Довідково: Українська Зернова Асоціація (УЗА) – це об’єднання виробників, переробників та найбільших експортерів зерна, які щорічно експортують близько 90% української зернової продукції.

Читайте: В Україні 18 травня набрав чинності оновлений закон про мобілізацію

Фото: відкриті джерела

КиївВлада

Оксана Олійникова

Поділитися
Поділитися
Поділитися
Рекомендуємо до перегляду
Гроші для чиновників: у КМДА відзвітувалися про виконання бюджету міста у першому півріччі 2024 року
Гроші для чиновників: у КМДА відзвітувалися про виконання бюджету міста у першому півріччі 2024 року
09:00 Столична влада відзвітувалася про виконання у першій половині поточного року бюджету міста-2024 та Програми економічного та соціального розвитку (ПЕСР). Ситуація така, що дохідна…
Справи насущні: скільки та на що у серпні 2024-го витрачав Київ
Справи насущні: скільки та на що у серпні 2024-го витрачав Київ
09:00 В останній місяць літа поточного року столиця неабияк активізувалася в облаштуванні укриттів – на це пішло чверть всіх серпневих замовлень міста, які сягнули…
Битва за 723 га: Дачний кооператив намагається скасувати реєстрацію землі НПП “Голосіївський”
Битва за 723 га: Дачний кооператив намагається скасувати реєстрацію землі НПП “Голосіївський”
09:00 Обслуговуючий кооператив (ОК) “Гайок-МІ” в рамках двох судових справ намагається скасувати рішення Київради від 2012 року про відведення 723,69 га землі в постійне…
Banner
QlU7mDx4