В День міста-Героя Ірпінь у владі підбили підсумки останніх років і привітали громаду

В День міста-Героя Ірпінь у владі підбили підсумки останніх років і привітали громаду

Сьогодні, 14 вересня, ірпінська громада відзначає день міста-Героя Ірпінь і приймає привітання. До цієї дати перший заступник Ірпінського міського голови Андрій Кравчук подякував партнерам і друзям Ірпеня, які допомагають місту відновити свою житлову та соціальну інфраструктуру, підбив підсумки процесу відновлення та привітав громаду зі святом.

Про це КВ дізналася з відеозвернення Андрія Кравчука до жителів Ірпінської громади з нагоди дня міста.

«Останні роки стали великим випробуванням для нашої громади. Це період важких втрат: як під час захисту Ірпеня від ворога, так і під час жорстоких боїв з окупантом на Сході держави. І це — щоденна робота по відбудові нашого постраждалого міста. Сьогодні від імені міської команди я хочу подякувати усім основним партнерам і друзям Ірпеня, які допомагали і допомагають нашому місту відновити свою житлову та соціальну інфраструктуру. Наша щира вдячність тим, завдяки кому Ірпінь став лідером за темпами відновлення. Також щиро дякую всім містам-побратимам Ірпеня, які підтримали нас у найбільш складний період», – зазначив Андрій Кравчук.

Також він подякував команді UNICEF, що допомогла відремонтувати укриття у 10 закладах освіти Ірпінської громади і капітально відремонтувати Ірпінський ліцей № 3 та багатьом іншим небайдужим. 

“Дякую Міжнародній корпорації NEFCO – за грант для Ірпеня у понад 7 млн євро на проєкт по відновленню об’єктів теплопостачання, водопостачання та водовідведення. Крім того, НЕФКО за фінансування Уряду Швеції виділяє Ірпінській міськраді грант у розмірі майже 6 000 000 євро для реалізації проєкту по знесенню зруйнованих будівель та утилізації будівельних відходів. Міжнародний комітет Червоного Хреста, дякую вам. Одразу після деокупації Ірпеня ви першими відгукнулися та допомогли з відновленням водопровідної інфраструктури в Ірпінській громаді, а також з будівництвом додаткового резервуару для очищеної води. Дякую благодійному фонду «Сокар-Благо». За сприяння азербайджанського уряду ви допомогли відновити пошкоджений ліцей «Лінгвіст», капітально відремонтувати,  утеплити та облаштувати укриття у ліцеї. Також дякую за ремонт Ірпінської міської поліклініки. Наша вдячність японському агентству JICA. У межах Проєкту екстреного відновлення та реконструкції Ірпінь отримав 15 одиниць демонтажної техніки», – повідомив перший заступник Ірпінського міського голови.

Окремо він згадав благодійників та волонтерів, що брали участь у відбудові і першими допомогли Ірпеню після того, як були у важких боях вибиті з Київщини російські загарбники.

“Дякую команді Добробат. Ці волонтери одними із перших прийшли на допомогу постраждалому Ірпеню. Брали участь у розборі завалів та відновленні стін і дахів сотень ірпінських будинків. 

Підбиваючи підсумки, Кравчук зазначив, що у Ірпені було профінансовано поточний ремонт понад 10-ти житлових будинків (БО «АДРА Україна»), закуплені матеріали для відновлення ще 36 будинків та триває реконструкція Козинцівського дитсадка «Івасик-Телесик» (БФ  «Солідаріті»), за підтримки ПРООН демонтовано понад 200 житлових будинків, триває відбудова з нуля 41 приватного будинку (роботи в межах обласної програми «Відновлення приватних будинків» та за підтримки УВКБ ООН), замінено понад 5 000 віконних конструкцій та понад 9 000 склопакетів у пошкоджених будинках громади (за підтримки БФ «Global Empowerment Mission») тощо.

Також зазначається, що триває відновлення багатоповерхівки на вул. 10-а Лінія, 4А,  зроблена реконструкція дитячого садка «Рута» в Ірпені та капремонт протирадіаційного укриття у дитсадку «Івасик-Телесик» у селі Козинці Ірпінської громади (за підтримки уряду Литви), відкрито першу чергу модульного містечка «Ластівка» (за сприяння уряду Фінляндії), облаштовано модульне містечко «Дубки» та друга черга модульного містечка «Ластівка» (за сприяння уряду Польщі).

“За результатами нашої плідної співпраці з фондом «Житло для ВПО» занедбана споруда у селі Михайлівка-Рубежівка перетворилась на Центр соціалізації для внутрішньо переміщених осіб. Вдячні Уряду Португалії та місту Кашкайш. Саме Кашкайш виділило 500 тисяч євро на добудову дитячого садочка «Червона калина» на вулиці Київській в Ірпені. Дякую Міжнародній організації з міграції за вже відновлений багатоквартирний житловий будинок по вул. Северинівська, 154б і за допомогу у відновленні ще двох  будинків  вул. Северинівська, 160 та 162. Дякую команді благодійної організації «World Central Kitchen», яка від початку повномасштабного вторгнення забезпечувала гарячими обідами мешканців Ірпінської громади, після деокупації Ірпеня – годувала мешканців «Залізного містечка». А сьогодні готує гарячі обіди для мешканців модульного містечка «Дубки». Наша вдячність Іспанській благодійній організації Remar SOS за постійну гуманітарну допомогу тим, хто цього потребує. З жовтня 2023 року Remar SOS готує безкоштовні обіди в соціальній їдальні. Дякую благодійникам, які забезпечили медичну сферу Ірпінської громади каретами швидкої допомоги. Це місто Алітус (Литва), волонтерська організація Nova Ukraine (США), Нідерланди, БО «Difference UA Limited», уряд Польщі, німецькі волонтери Сібіла фон Дюрінг та Майк Менке»,  – додав перший заступник мера Ірпеня.

До привітання громаді міста-Героя Ірпеня доєднався і голова Інвестиційної ради міста та засновник Фонду відновлення Ірпеня Володимир Карплюк: «Місто, яке показало всій країні, як потрібно швидко розвиватися. Місто, яке показало всьому світу, як потрібно захищати себе і свою країну. Місто, яке активно і швидко відновлюється. Місто, в яке хочеться повертатися. Місто, в якому хочеться жити. Місто, яке хочеться показувати всім своїм друзям і знайомим. Шановні мешканці Ірпінської громади, вітаю всіх з днем міста Ірпінь! Переконаний, що нас з вами чекає дуже багато активних днів розвитку. Ірпінська громада буде найкращою в країні і що ми з вами зробимо все для того, щоб це відбулося. З Днем міста, прекрасний та неймовірний ІРПІНЬ!».

Нагадаємо, Ірпінська громада – одна із тих, хто зазнав найбільшої руйнації на Київщині, внаслідок повномасштабного російського вторгнення. Рашистами зруйновано понад 76% інфраструктури, із них 53% – соціальні об’єкти.  

Читайте: На відбудову Ірпеня потрібно 2 роки і 750 млн доларів, – перший заммера Ірпеня Кравчук

Фото: соцмережі

КиївВлада

Вероніка Злацька

Поділитися
Поділитися
Поділитися
Рекомендуємо до перегляду
Хліб та міни: як сапери та фермери очищують Київщину від мін та вибухівки
Хліб та міни: як сапери та фермери очищують Київщину від мін та вибухівки
09:00  Тисячі гектарів родючих сільгоспугідь Київщини заміновані вибухонебезпечними предметами. Якнайшвидше очищення від цих залишків війни важливе не лише для економіки країни, а й для…
У Києві планово обстежать 20 шляхопроводів, естакад та мостів
У Києві планово обстежать 20 шляхопроводів, естакад та мостів
15:00 До кінця цього року за результатами тендерів КП “Київавтошляхміст” 20 столичних шляхопроводів, естакад та мостів мають технічно обстежити. За відповідні роботи КП готове…
Дика закупівля: Вишневе віддасть 315 млн гривень за користування когенераційною установкою
Дика закупівля: Вишневе віддасть 315 млн гривень за користування когенераційною установкою
09:00 В останні дні серпня профільне комунальне підприємство міста Вишневе на Київщині оформило оренду за 315 млн гривень однієї когенераційної установки для виробництва тепла…
Banner
QlU7mDx4