В Ірпені створили громадське об’єднання “Фонд захисту репутації”

В Ірпені створили громадське об'єднання “Фонд захисту репутації”

В Ірпені створили аналітичний центр “Фонду захисту репутації”. Фундатори стверджують, що це перша в Україні організація, що системно моніторитиме інформаційний простір, надаватиме правову допомогу жертвам медіакілерства та забезпечуватиме правовий супровід у судових провадженнях щодо захисту честі та гідності громадян. Також Фонд планує працювати над підвищенням медіаграмотності населення та спростовувати дезінформацію.  

Про це, як дізналася КВ, йдеться в повідомленні інформаційного агентства ITV.

“2 серпня 2024 року оголошено про початок діяльності громадського об’єднання “Фонд захисту репутації” – першої в Україні організації, що системно моніторитиме інформаційний простір, аналізуватиме публікації у ЗМІ, надаватиме правову допомогу жертвам медіакілерства та забезпечуватиме правовий супровід у судових провадженнях щодо захисту честі та гідності громадян, які стали жертвами маніпуляцій та наклепів у ЗМІ”, – йдеться у повідомлені агентства.

Зауважено, що метою діяльності Фонду захисту репутації, крім виявлення та спростування недостовірних повідомлень, є створення культури відповідального споживання інформації в Україні. 

Засновником Фонду захисту репутації є ексмер міста Ірпінь та голова Фонду відновлення Ірпеня Володимир Карплюк.

“Кожен, хто вважає, що стосовно нього були застосовані брудні медійні технології, матиме змогу опублікувати на сайті Фонду альтернативну точку зору. Зі свого боку ми залучимо до команди організації кращих юристів та медіаексперт, які допоможуть відстояти правду та нівелювати несправедливий тиск через медіа. Фонд захисту репутації також займатиметься просвітницькою діяльністю. Ми будемо розповідати, як відрізняти правду від фейків, факти від суб’єктивних думок і ділитися перевіреними методами та сервісами для фактчекінгу інформації”, – повідомив Карплюк.

Крім того, команда Фонду обіцяє серію регулярних відео, спрямованих на підвищення медіаграмотності населення.

Нагадаємо, що в Ірпені стартувала інформаційно-просвітницька кампанія “Ірпінь: історія створення”. Метою кампанії є розповісти гостям і новим мешканцям міста про історію створення знакових об’єктів Ірпінської громади за останні 10 років. Першими об’єктами, про які поширюють інформацію, стали парк Правика та ірпінська набережна.

Читайте: Працівників Ірпінського ЦНАПУ не скорочуватимуть, – Карплюк

Фото: скриншот інформаційного порталу Фонду

КиївВлада

Вероніка Злацька

Рекомендуємо до перегляду
Гроші для чиновників: у КМДА відзвітувалися про виконання бюджету міста у першому півріччі 2024 року
Гроші для чиновників: у КМДА відзвітувалися про виконання бюджету міста у першому півріччі 2024 року
09:00 Столична влада відзвітувалася про виконання у першій половині поточного року бюджету міста-2024 та Програми економічного та соціального розвитку (ПЕСР). Ситуація така, що дохідна…
Справи насущні: скільки та на що у серпні 2024-го витрачав Київ
Справи насущні: скільки та на що у серпні 2024-го витрачав Київ
09:00 В останній місяць літа поточного року столиця неабияк активізувалася в облаштуванні укриттів – на це пішло чверть всіх серпневих замовлень міста, які сягнули…
Битва за 723 га: Дачний кооператив намагається скасувати реєстрацію землі НПП “Голосіївський”
Битва за 723 га: Дачний кооператив намагається скасувати реєстрацію землі НПП “Голосіївський”
09:00 Обслуговуючий кооператив (ОК) “Гайок-МІ” в рамках двох судових справ намагається скасувати рішення Київради від 2012 року про відведення 723,69 га землі в постійне…
Banner
QlU7mDx4